Foto: IMAGO
Champions League

Pep Guardiola slår fast: Jeg elsker Denis Vavro!

Pep Guardiola var i godt humør på pressemødet inden tirsdagens Champions League-brag mellem FC København og Manchester City. Den spanske stjernetræner er imponeret over de danske mestre, hvor særligt én spiller nyder beundring fra Pep Guardiola.

PARKEN (Tipsbladet): Efter en forsinkelse på en lille halv time trådte han endelig ind i lokalet. 

Efter flere falske alarmer, hvor presselokalet gang på gang blev helt stille, mødte Pep Guardiola endelig op til mandagens pressemøde i Parken, forud for tirsdagens Champions League-ottendedelsfinale mod FC København. 

De britiske journalisters spørgsmål fokuserede mest på Erling Haalands kropssprog i lørdagens 2-0-sejr over Everton, men Pep Guardiola fik også lejlighed til at tale lidt om FC København. 

Jeg så deres kamp på Allianz Arena, hvor de havde brug for et resultat til at gå videre. De spillede med kæmpe personlighed

Pep Guardiola
Cheftræner, Manchester City

- De er ret gode til at forsvare sig med et højt pres, hvor de også kan falde lidt tilbage. Begge midterforsvarere og målmanden har kvaliteten til at spille lange bolde. Men de sparker ikke bare langt, de afleverer over lange distancer, ud til backerne, som er gode til at gå ind i banen og lave kombinationer. Målmanden kan sætte angriberen perfekt op. De har altid haft fysikken. Så ja, der er rigtig mange ting (som FCK er gode til, red.), lød det fra Pep Guardiola, der herefter også roste Mohamed Elyounoussi og Jacob Neestrup. 

- De er gode til at presse, Elyounoussi og de andre. Jeg elsker den måde, de bevæger sig på. Man kan se, at deres træner arbejder rigtig, rigtig godt, når man ser hans spilleres måde at bevæge sig på.


Pep Guardiola var i højt humør på dagens pressemøde i Parken. Foto: Imago.

Imponeret over Bayern-kamp
Særligt FC Københavns 0-0-kamp mod Bayern München i gruppespillet har gjort indtryk på Pep Guardiola. 

- Jeg så deres kamp på Allianz Arena, hvor de havde brug for et resultat til at gå videre. De spillede med kæmpe personlighed. De spillede ud bagfra. Jeg har været der som træner, og det er ikke særligt nemt at spille sådan på Allianz Arena. Men de gjorde det.

- Og derfor fortjener de fuldstændig at være her. På Old Trafford brændte de et straffespark i sidste sekund. I hjemmekampen mod United spillede de selvfølgelig mange minutter i overtal, men de kæmpede indtil det sidste.

Pep Guardiola blev senere spurgt, om der er nogle særlige FC København-spillere, han godt kan lide, og her faldt stjernetrænerens svar lidt uventet på Denis Vavro. 

- Jeg elsker begge deres midterforsvarere. Især Vavro. Jeg kan godt lide deres kvalitet med deres pasninger frem i banen. Men frem for at tale om én spiller kan jeg godt lide at se hele holdet. De har stor kvalitet som hold, lød svaret fra Pep Guardiola. 

Tirsdagens Champions League-brag mellem FC København og Manchester City sparkes i gang klokken 21.00.