Video : Tipsbladet
Champions League

Preben Elkjær ikke i tvivl: Han er verdens bedste

Viaplays fodboldekspert Preben Elkjær er ikke i tvivl, når han skal udpege verdens bedste fodboldspiller.

Real Madrid har vundet det spanske mesterskab og spillede sig onsdag i Champions League-finalen efter en masse postyr på grund af en annulleret Bayern München-scoring til allersidst.

Den ændrer dog ikke på, at Real Madrid endnu engang er på vej mod en drømmesæson, og det kan de ikke mindst takke Vinicius Junior for. Mod Bayern München var han igen fuldstændig ustyrlig, som han har været det meste af sæsonen.

Det fik Viaplays fodboldekspert Preben Elkjær til at give ham en helt særlig titel i efterbehandlingen af Champions League-braget.

- For mig er han verdens bedste. Han gør forskellen og skaber noget ud af ingenting. Han skaber farlige situationer, scoringer og laver også selv mange mål. Han er fuldstændig forrygende i øjeblikket, siger fodboldeksperten og tilføjer:

- Vi hører nogle gange vores kommentatorer sige, at han skal lade være med at stille sig ud på sidenlinjen, hvor der ikke er så meget plads, men det er han da fuldstændig ligeglad med. Han finder en vej rundt om forsvarsspillerne gang på gang, selv om han står helt ude på sidelinjen. Det er utroligt, han kommer igennem hver gang, og det gjorde han så ti gange i anden halvleg (mod Bayern München, red.).

Vinicius Junior måtte nøjes med at skabe en masse ravage i returopgøret mod Bayern München, da det var Joselus to scoringer mod kampens afslutning, der sendte Real Madrid videre.

Alligevel skal meget af æren tilskrives den brasilianske boldkunstner, som også får masser af rosende ord fra Brian Laudrup i Viaplays fodboldstudie.

- I modsætning til Mbappe kan han også drible på små områder. Han er jo sindssygt hurtig. Vi så også i den første kamp, hvordan han scorer op gennem midten, så du kan ikke bare sige, at han er kantspiller. Han kan spille centralt eller lidt længere tilbage i banen. Han er umulig at holde over 90 minutter, siger Brian Laudrup.

Vinicius Junior, 23 år, har leveret 21 scoringer og 11 assister i denne sæson.

I afspilleren ovenfor kan du høre hele snakken om Vinicius Junior fra onsdagens Champions League-studie.