Video : Tipsbladet
Champions League

Rasmus Højlund kunne ikke tro sine egne øjne

Manchester Uniteds danske angriber Rasmus Højlund kunne næsten ikke tro, at han blev parret mod sin tidligere klub og sine brødre i FC København i Champions League.

Tirsdag kan på mange måder blive en historisk aften, når FC København gæster Manchester United.

Ikke mindst for familien Højlund. Oscar Højlund er en del af FC Københavns trup, mens Rasmus Højlund naturligvis er spydspids for Manchester United. Emil Højlund spiller FC Københavns Youth League-kamp mod Manchester United.

Trioen har spillet fodbold hele deres liv og fik sågar bygget en boldbane i familiens kælder i Hørsholm, og nu får to af dem så mulighed for at spille overfor hinanden på verdens største scene. Det blev en realitet torsdag den 31. august, hvor lodtrækningen fandt sted i Monaco. 

Overfor FCK-mediet Kvart i Bold fortæller Rasmus Højlund om lodtrækningen, som han næsten ikke kunne tro på, da han selv fulgte med fra Manchester.

- Jeg kunne se, at det kunne gå op, og så tænkte jeg bare: "det er fandme løgn, og at jeg var sikker på, at det ville ske." Jeg sagde til mine brødre inden lodtrækningen, at det kunne da være meget sjovt, hvis vi endte i samme gruppe. De var også sådan: "Jaaa, det kunne da være meget cool." Min mor og far var mere sådan: "Ej, det kunne det fandme ikke."

- Men da jeg så lodtrækningen, sprang jeg rundt i hele lejligheden. Den første jeg ringede til var min lillebror Oscar, og så rev jeg fat i Emil efterfølgende. Det var en sjov dag, og jeg har altid gernet villet spille mod FCK, efter jeg er taget derfra, så jeg glæder mig til det.

Rasmus Højlund slår også fast, at han er på jagt efter seks point mod sin tidligere klub, som man møder tirsdag aften og igen den 8. november i Parken. Manchester United har brug for alle de point, som de kan få, efter en start på Champions League med to nederlag.

Aktuelt er man placeret på sidstepladsen med nul point. Et flere har FC København, mens Galatsaray og Bayern München topper puljen med henholdsvis fire og seks point.