Champions League Kenneth Jensen

Så mange så FCM's CL-kamp hos TV Midtvest

Foto: Line Morell Holm

Der var mange seere, der så FC Midtjyllands opgør mod Benfica.

Af Kenneth Jensen

Kampen var nær ikke blevet sendt i Danmark, da FC Midtjylland og storsponsor Arbejdernes Landsbank gik sammen om at købe Champions League-opgøret mellem Benfica og FCM. Man kontaktede TV Midtvest, der sendte opgøret.

Det endte på banen med en skuffelse, da FCM mødte et forrygende mandskab, der vandt 4-1 og kunne have vundet større. Men uden for banen var det en succes, for opgøret blev set af mange mennesker.

Det var tidligere Superliga-spiller Dan Hirsch Sørensen, der kommenterede opgøret med Hernings tidligere borgmester Lars Krarup.

Og opgøret, ja det blev set af mange mennesker.

- FCM tog i går eftermiddag kontakt til TV Midtvest, som har udstyret til at streame til mange, men der skulle arbejdes hurtigt. Og det blev der. I løbet af få timer fik TV Midtvest sat et studie op, fundet kommentatorer og blev klar til at vise fodboldbraget på TV Midtvests hjemmeside, hvor 141.000 streamede i løbet af kampen. Da flere har siddet sammen og set topbraget, så er det reelt nok et betydeligt større tal, skriver TV Midtvest i en pressemeddelelse.

De 141.000 er streamingrekord på tv-stationens hjemmeside, hvilket også hænger sammen med, at man ikke er vant til at sende live på den måde.

Kommentator Dan Hirsch Sørensen måtte også kastes ud i det. 

- Det var en ret vild og surrealistisk eftermiddag og aften. Der var meget kort reaktions- og forberedelsestid. Men når man løfter i flok, kan meget ske i vores landsdel. Sikke en udfordring og sikke en aften. Eneste minus var, at Benfica var et klassehold, som FC Midtjylland havde det meget svært imod, fortæller Dan Sørensen.

Og Lars Krarup, ja han erkender, at det ikke lige er i kommentatorboksen, han er mest scenevant.

- Jeg måtte lige røre en ekstra gang i frikadellefarsen, da jeg blev spurgt, om jeg ville have debut som fodboldkommentator. Og så endda i en Champions League-kamp med mit favorithold FC Midtjylland. Men bortset fra resultatet var det en skøn og sjov oplevelse. Ind imellem skal man springe ud på dybt vand, siger Lars Krarup.

FCM's næste opgør er fredag ude mod Lyngby Boldklub. På tirsdag venter returkampen mod Benfica - den kamp har Viaplay købt, så Sørensen og Krarup kan hvile stemmerne.

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.