Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Champions League

Sådan kommer den danske mester i Champions League

Vejen mod et Champions League-gruppespil er hård, men FCK står med de bedste forudsætninger, da man vil være seedet. Der er også gode muligheder for at komme i Europa League eller Conference League-gruppespillet for den kommende danske mester.

Hvor Danmark i flere år i streg har været vant til at sende fem hold i Europa, er det fra i år første gang, at der kun sendes fire danske hold i Europa.

Danmark er røget ud af top 15 på koefficientlisten, og dermed er der kun et enkelt dansk hold, der får chancen for at komme i Champions League.

Herunder er den danske mesters vej mod et gruppespil i den kommende sæson.

Sådan når den danske mester CL-gruppespillet
Den kommende danske mester indtræder i 2. runde af Champions League-kvalifikationen i den del, der hedder Champions Path. Sikkert er det, at FC København bliver seedet, hvis man bliver dansk mester. Og sikkert er det også, at FC Nordsjælland, AGF og Viborg FF vil blive useedet i anden runde af kvalifikationen.

FCK's mulige modstandere vil være hold som The New Saints og Shamrock Rovers - overkommelige modstandere - mens det bliver sværere for de danske hold, der er useedet. Så er de mulige modstandere for eksempel Molde, Ferencvaros og Dinamo Zagreb.

I 3. runde af Champions League-kvalifikationen vil FCK også være seedet, mens de tre øvrige hold ikke er det. FCK vil formentlig også være seedet i den afgørende playoff-runde til CL-gruppespillet.

Sådan når den danske mester EL-gruppespillet
Ryger den danske mester ud af 2. runde af CL-kvalifikationen, får man en chance i 3. runde af Europa League-kvalifikationen. Her er der ni mulige modstandere - alle de hold fra Champions Path, der har tabt i 2. runde. Går man videre, venter playoff-runden om at komme i Europa League-gruppespillet. FCK vil være topseedet her.

Ryger den danske mester ud af 3. runde af CL-kvalifikationen, venter en kamp i playoff-runden om at komme i Europa League-gruppespillet.

Taber den danske mester i playoff-runden om at komme i Champions League-gruppespillet, er plasteret på såret, at man kommer i Europa League-gruppespillet.

Sådan når den danske mester ECL-gruppespillet
Ryger den danske mester ud af 2. runde af Champions League-kvalifikationen og 3. runde af Europa League-kvalifikationen, venter en playoff-runde om at komme i Conference League-gruppespillet.

Den danske mester vil være sikker på et Conference League-gruppespil, hvis man når 3. runde af Champions League-kvalifikationen eller playoff-runden i Europa League.

Sådan ryger den danske mester helt ud inden et gruppespil
Taber den danske mester i 2. runde af CL-kvalifikationen, 3. runde af EL-kvalifikationen og playoff-runden i Conference League venter et år uden europæisk gruppespil.