• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Lars Gram-Hanssen

Schmeichel raser over VAR efter drama i Parken

Foto: Getty Images

Efter Manchester Uniteds nederlag til FC København var Peter Schmeichel godt og grundigt træt af VAR.

Af Lars Gram-Hanssen

Onsdagens Champions League-drama i Parken var et overflødighedshorn af højdramatiske og kontroversielle episoder, der efterfølgende har resulteret i en del debat. 

To straffespark og et rødt kort bød 4-3-kampen mellem FC København og Manchester United blandt andet på, og efter kampen udtrykte Peter Schmeichel irritation over alle tre kendelser.

I CBS Sports-studiet forklarede dommerekspert Christina Unkel baggrunden for de to dømte straffespark, hvor henholdsvis Harry Maguire og Lukas Lerager havde hånd på bolden, hvorefter Peter Schmeichel tog ordet. 

- Jeg er selvfølgelig skuffet over Manchester Uniteds præstation her til aften. Jeg vil bare gerne sige én ting om Christinas forklaring. Jeg elsker Christina, for hun er rigtig god til at forklare de her ting, men jeg er en smule træt af, at vi ikke forstår, hvem vi spiller fodboldkampe for, lød det fra Peter Schmeichel. 

- Vi spiller dem for de tilskuere, der er her. De 36.000 tilskuere, der er her. Og der var ikke én eneste af dem, der reagerede på de her tre episoder. Ingen skreg efter et rødt kort. Ingen skreg efter et straffespark i de to situationer, hvor kampen var på vippen. 

- Ingen ved, hvad der foregår, og det dræber en god atmosfære. Det dræber den bare. Den dræber bare entusiasmen blandt de fans, der er på stadion. Man kan forklare sig ud af det, ved hjælp af regelbogen, men med VAR er den sunde fornuft forsvundet ud af fodbold. 

I CBS Sports-studiet argumenterede både Jamie Carragher og Micah Richards desuden for, at Marcus Rashford kun burde have fået et gult kort i episoden, hvor Manchester United-stjernen trådte hårdt ned på Elias Jelerts ankel.