Sejr og CL-avancement i første kamp uden Solskjær

Manchester United er klar til ottendedelsfinalerne i Champions League efter en 2-0-sejr over Villarreal.

Historien gentager sig for Manchester United i Champions League i denne sæson. Spillet er ikke prangende, men Cristiano Ronaldo klarer skærene til sidst.

Det var også tilfældet tirsdag, hvor den portugisiske stjerne nok engang var på pletten for den haltende fodboldgigant, som spillede sin første kamp efter fyringen af Ole Gunnar Solskjær.

Ronaldo sendte United på vinderkurs med sit mål til 1-0, da Villarreal blev slået med 2-0, og United indløste en billet til knockoutrunderne i Europas fineste klubturnering.

Her har United på førstepladsen i gruppe F tre point ned til Villarreal, der ikke kan ende over det engelske hold i tilfælde af pointlighed efter sidste runde.
Ole Gunnar Solskjærs midlertidige afløser, Michael Carrick, havde ikke haft ret meget tid til at sætte sit aftryk på United-holdet. Han havde dog lidt af en overraskelse med i sin første startopstilling.

Den portugisiske kreatør Bruno Fernandes sad således på bænken fra start til fordel for Donny van de Beek, som ikke fik ret meget spilletid under Solskjær.

Hvis United-spillerne ville vise, at de havde mere i sig efter fyringen af deres nu tidligere træner, så var det til at starte med svært at få øje på.

Villarreal tog teten, men havde problemer med at lirke det engelske forsvar op. United pressede frem mod pausen en smule på, men en første halvleg fattig på højdepunkter endte altså uden mål.

Højdepunkterne kom der så altså i anden halvleg. Første gang efter cirka et kvarter. Her måtte David de Gea hive en flot redning ud af ærmet for at afværge et mål til Villarreal, der ligesom før pausen havde overtaget.

Et par minutter derefter blev Bruno Fernandes og Marcus Rashford sendt på banen i et forsøg på at få United-offensiven i gang.

Det hjalp. Tempoet blev skruet op, og cirka ti minutter senere var der scoret. United pressede højt, og efter en brøler i Villarreal-forsvaret kunne Cristiano Ronaldo vippe bolden over målmand Geronimo Rulli, som stod langt ude i feltet.

Det fjernede anspændtheden for United, der jagtede flere mål. Det kom i den ordinære spilletids sidste minut, hvor Jadon Sancho langt om længe fik lavet sit første mål for United efter skiftet fra Dortmund i sommer og lukkede kampen.