Video : Tipsbladet
Champions League

Stor advarsel til FCK: Fuldstændig vanvittig

FC København skal i aften op imod et selvtillidsfyldt Galatasaray-hold, hvor de danske mestre skal holde særligt godt øje med tyrkernes argentinske bomber Mauro Icardi, der havde en 'fuldstændig vanvittig' sæson for Istanbul-klubben i sidste sæson.

Der venter FC København en intens affære, når de danske mestre onsdag indleder Champions League-gruppespillet mod Galatasaray i Istanbul. 

De tyrkiske mestre fremstår som FC Københavns direkte modstander i kampen om tredjepladsen i gruppe A, der også tæller Bayern München og Manchester United, men i Tyrkiet fylder Jacob Neestrups mandskab ikke det store for Galatasarays tilhængere. 

Sådan lyder det fra Nicklas Degn, der er journalist på Radio 4 og har fulgt tyrkisk fodbold tæt i mange år

- Jeg kan roligt sige, at Galatasarays fans ikke skænker FC København enormt mange tanker. De ser på Bayern München som det her meget, meget store hold, som bliver enormt svært at overvinde, og så kigger de lidt imod Manchester United, som jo er i en lidt skidt forfatning for tiden, siger Nicklas Degn. 

- Jeg tror, at der er mange Gala-fans, der regner med, at de nok godt kan drille United lidt. Og så ved de godt, at FC København skal de i hvert fald kunne slå.

Nicklas Degn peger på, at Galatasaray i øjeblikket har 'et voldsomt stærkt forhold efter tyrkiske standarder', efter at Istanbul-klubben i løbet af sommeren hentede navne som Hakim Ziyech, Wilfried Zaha, Tanguy Ndombele og Davinson Sanchez. 

Ifølge Nicklas Degn er det dog Mauro Icardi, der er det helt store omdrejningspunkt i Galatasaray. Den 30-årige argentinske angriber har scoret 31 mål i 34 kampe for Galatasaray siden skiftet fra Paris Saint-Germain i 2022. 

- At de endte med at kunne få ham permanent, det har været en kæmpe stor historie nede i Tyrkiet. Han havde en fuldstændigt vanvittig sæson i sidste sæson, hvor han lignede en, der var tilbage på sit bedste niveau, fra da han spillede i Inter, siger Nicklas Degn. 

- Han er deres talisman og deres allerstørste stjerne, også selvom de har hentet så mange andre, som Hakim Ziyech, Ndombele, Wilfried Zaha og hvad de ellers hedder. Icardi er kronen på værket, og det er ham, der skal være med, for at det hele fungerer.

Mauro Icardi scorede i sidste sæson 23 mål i 26 kampe for Galatasaray, mens argentineren i denne sæson har scoret otte mål i otte kampe. 

Mauro Icardi har tidligere tørnet ud for den italienske storklub Inter, hvor argentineren bar anførerbindet (Foto: Getty Images). 

FCK skal frustrere Galatasaray
Mens Galatasarays fans ikke spår FC København de store chancer, så ser Nicklas Degn lidt anderledes på styrkeforholdet mellem de tyrkiske og de danske mestre. 

- Jeg ser det som væsentligt mere lige, vil jeg sige. Især i København tror jeg, at der er ret gode muligheder for, at FC København kan få nogle point. Men til kampen i Tyrkiet vil jeg dog give en ret klar favoritværdighed til Galatasaray. De har et bedre hold, end de har haft de seneste år, og de er generelt et udmærket velspillende hold, siger Nicklas Degn. 

- De er jo et bedre hold end FC København, og når man så lægger det sammen med hjemmebanen, som jeg nok ikke behøver at sætte enormt mange ord på, vil jeg alligevel give Galatasaray en ret klar favoritværdighed.

Hvad bliver for nøglen for FC København i Istanbul?

- Det er at stå stabilt og prøve at frustrere Galatasaray, som i forhold til de nye stjerner ikke er helt fasttømrede som hold endnu. FC København er måske et mere stabilt hold, i forhold til at have kernen i truppen på plads, siger Nicklas Degn. 

- Hvis de kan stå imod og frustrere Galatasaray i sådan en kamp, hvor vi ved, at Galatasaray virkelig har savnet Champions League. Fansene forventer i den grad en sejr. Det er enormt vigtigt for deres økonomi, og de starter ud med det, der på papiret er den nemmeste kamp. Det vil sige, at jo længere tid, der går, uden at Galatasaray kommer foran, jo mere pres vil spillerne kunne mærke nede på banen. Det er klart noget, som FC København skal bruge til deres fordel.

Opgøret mellem Galatasaray og FC København sparkes i gang onsdag klokken 18.45 dansk tid.