Foto: Getty Images
Champions League

Ekspert forsvarer Neestrup efter Jelert-kritik

Discovery-ekspert Thomas Gravesen mener ikke, at Jacob Neestrup smed Elias Jelert under bussen.

FC København var onsdag aften på vej mod et drømmeresultat i Istanbul. Den danske hovedstadsklub var foran med to kasser indtil det 86. minut, hvor Galatasaray scorede to mål på to minutter.

Forinden havde Elias Jelert fået et rødt kort, hvilket satte københavnerne under et gevaldigt pres.

Efter opgøret kritiserede udeholdets cheftræner, Jacob Neestrup, den 20-årige forsvarsspiller, og på de sociale medier mente mange, at Neestrup gik for hårdt til den unge back.

Tipsbladet har talt med Discovery-ekspert Thomas Gravesen, og han har en meget klar holdning til Neestrups håndtering af sagen.

- Jeg synes helt klart, at det, Neestrup har udtalt, er på sin plads. Jacob Neestrup er jo ærlig og siger, hvad der skete i situationen.

- Jelert har haft en periode, hvor han har lavet mange fejl på banen, som vi også har set i Superligaen. Han laver en del afgørende fejl, og nu kulminerede det med en stor fejl i Champions League. Det er noget, han skal lære af. Han er inde i en periode nu, hvor han skal tage skridtet fra at være talent til at blive en stjerne i Superligaen og komme videre i karrieren.

- Men lærepengene må ikke være så dyre, som de er i øjeblikket.

- Det, at Neestrup kritiserer ham offentligt, er til at tage og føle på. Så forstår han for alvor, at Neestrup ikke er tilfreds.

Gravesen understreger, at Neestrup ikke er typen, der smider sine spillere under bussen, og han er ikke i tvivl om, at cheftræneren hurtigt samler Jelert op.

- Jeg kan garantere dig for, at de allerede har talt sammen om situationen. Det er noget, Neestrup tager hånd om, han er den eneste mand, der kan hjælpe Jelert, og han har sikkert hans ryg. Jeg er sikker på, at Jelert ikke står alene.

- Men du skal kunne tåle kritik, du skal ikke have et klap på skulderen, når du laver sådan en fejl. Men hvordan kommer man så videre? Det er Neestrup god til at finde ud af.

Efter kampen var Neestrup også ude med riven efter en tyrkisk journalist. Træneren var ikke tilfreds med, at han lykønskede FCK med det ene point.

Gravesen er stor fan af måden, FCK-cheftræneren reagerede på.

- Det er klasse, at en træner viser, at han har så meget tiltro til sit hold. Han viser, at FCK ikke accepterer, at der kommer sådan en lille bemærkning. Han står op for sit hold og sin klub, og han vil ikke finde sig i, at FCK bliver kaldt lilleput eller underdog. Det synes jeg er på sin plads.

- Det er fuldt berettiget, at Neestrup henviser til, at tyrkerne var nede i sækken og begravet, og det var kun på grund af en FCK-dumhed, at tyrkerne fik en chance for at komme tilbage, ellers kunne det have blevet 3 eller 4-0. Han siger det rigtige i min verden.

FCK’s næste opgave i Champions League er mod Bayern München i Parken.