• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Victor Risager

FCM-kaptajn vil i Champions League: Det er jo en anden galakse

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Erik Sviatchenko har fokus stift rettet mod Champions League, selvom han også er lettet over, at de har sikret sig deltagelse i et europæisk gruppespil.

Af Victor Risager

FC Midtjylland er klar til et europæisk gruppespil. Det står klart, efter at de onsdag aften besejrede Young Boys med hele 3-0 på MCH Arena i Herning i Champions League-kvalifikationen.

Efter en svær første halvleg fik FC Midtjylland kørt de schweiziske mestre over efter pausen, hvor de allerede kom foran på et selvmål af Young Boys i det 51. mål. Og det var generelt en enestående præstation, mener Erik Sviatchenko.

- Jeg er enormt lettet og stolt. Det er en fuldstændig enestående præstation på hjemmebane mod et så stærkt hold som Young Boys. Og vi holder dem jo rigtig rigtig langt væk fra noget som helst. Det er en europæisk præstation af virkelig højt niveau, siger han til TV3+ efter kampen.

Som minimum er midtjyderne altså klar til Europa League-gruppespillet, men det har man ikke fokus på i FC Midtjylland.

Ulvene fra Heden har fokus stift rettet mod play off-kampene mod Slavia Prag, hvor de med en samlet sejr kan spille sig i gruppespillet af Champions League.

- Det er jo en anden galakse, Champions League. Marginalerne bliver afgørende. Det er to kampe mod et stærkt hold fra Slavia Prag. Vi vil gøre alt, hvad vi kan. Første mål er sikret, og nu skal vi gå hele vejen, siger Erik Sviatchenko.

FC Midtjylland og Slavia Prag tørner først sammen tirsdag i næste uge i Tjekkiet. Returopgøret spilles i Herning onsdag den 30. september. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020