Foto: Getty Images
Champions League

Tidligere FCK-spiller: Det var surrealistisk

Den tidligere FCK-spiller Marko Stamenic sætter ord på skiftet til serbisk fodbold og det mål, han scorede i Champions League.

Marko Stamenic lavede ikke en eneste fuldtræffer i sin tid hos FC København, men den kedelige statistik har den unge midtbanespiller allerede rettet op på i Røde Stjerne Beograd. 

Og det har han tilmed gjort på en af fodboldens største scener. 

Den 21-årige newzealænder scorede nemlig i den serbiske mesterklubs Champions League-gruppekamp mod RB Leipzig, og det var en vild følelse, fortæller Stamenic i et interview med en af New Zealands største medier, Stuff. 

- Det var meget surrealistisk på det tidspunkt. Jeg kunne ikke tro det, at bolden gik ind, og jeg havde scoret i Champions League. Jeg får stadig gåsehud, hver gang jeg træder på banen og hører hymnen, fortæller han. 

Og for at det ikke skal være løgn, var han bare den anden newzealænder, der nogensinde har scoret i den prestigefyldte turnering - en stor fjer i hatten for den tidligere FCK'er. 

- At høre, at jeg var en af ​​kun to newzealændere, der nogensinde har gjort det, var det en kæmpe ære og en stor ære for mig selv og det arbejde, jeg har udført gennem årene, fortsætter Stamenic. 

Før Stamenic sendte bolden i netmaskerne mod Leipzig, var det blot Werder Bremen-legenden Wynton Rufer, der havde formået af score. Den livlige angriber lavede otte mål på ti kampe i Champions League for den tyske klub - en  scoringsratio, som Stamenic næppe kommer i nærheden af.

Og Champions League-fodbold var en af de helt store trækplastre for Stamenic, da han rykkede fra FC København til Røde Stjerne i sommer.

- Dette skifte til Red Star var fordi, jeg ville fortsætte med at spille i Champions League, spille på den største scene i europæisk fodbold, og jeg elsker det i øjeblikket, fortæller han. 

Og mon så ikke den unge midtbanespiller skuler til sin tidligere klub FC København, der, i modstæning til Røde Stjerne Beograd, kan spille sig videre til ottendedelsfinalen. 

'Løverne' spiller nemlig en altafgørende kamp på tirsdag mod Galatasaray i Parken, der kan sende hovedstadsklubben til ottendedelsfinalen.