Video : Tipsbladet
Champions League

Van der Vaart revser: Han spiller som et postbud

Barcelona-profilen skal spille meget hurtigere, mener Rafael van der Vaart.

FC Barcelona havde både chancerne og spillet til at slå Napoli i onsdagens Champions League-kamp, men det endte dog med 1-1 mellem de to mesterhold. Her var det med danske Andreas Christensen på midtbanen sammen med blandt andet Frenkie de Jong.

Sidstnævnte har efterfølgende fået sig en kæmpe overhaling med et strøg af humor fra sin landsmand Rafael van der Vaart, som fortæller sin mening om ham på den hollandske tv-kanal Ziggo Sport.

- Han spiller fodbold som et postbud. Hvorfor? Han bruger for lang tid på at spille bolden fremad. I stedet fortsætter han med at løbe og holde på bolden, siger han og fortsætter:

- Når du er væk fra din modstander, skal du holde bolden i bevægelse, spille den videre, lyder det fra Van der Vaart.

Derudover fik han også lige læsset lidt frustration af over et af de fænomener i fodboldspillet, som han bestemt ikke har det let med.

- Korte hjørnespark er min største frustration i nutidens fodbold. Se her, [peger på en situation] de spiller kort til Lamine Yamal, til Frenkie, Pedri på den anden side, og så sender de det over fra den anden side, og det fører ingen vegne. Det irriterer mig til døden, fastslår hollænderen.

I løbet af Rafael van der Vaarts karriere kom han blandt andet forbi Barcelonas ærkerivaler Real Madrid, som han spillede for i perioden mellem 2008 og 2010. Det blev dog også til ophold i dansk fodbold for både FC Midtjylland og EfB.

Returkampen mellem Barcelona og Napoli er 12. marts.