• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Tipsbladet.dk

Derfor giver Eriksen til PSG mening: Vigtigere end systemet

Foto: Getty Images

Neymar og indførelsen af et stærkere kollektiv bliver Mauricio Pochettinos helt store udfordringer i Paris Saint-Germain, og så er en Eriksen-genforening ikke helt dum, selvom der er mange andre om buddet.

Af Tipsbladet.dk

Mauricio Pochettino er ny cheftræner i Paris Saint-Germain, og der er nok at arbejde med.

Forgængerne Unai Emery og Thomas Tuchel fandt sig aldrig for alvor til rette i en klub, der både i det seneste årti og i tiden før Qatar-opkøbet i 2011 var præget af store stjerner, som ofte gik forud for fællesskabet og en kollektivt orienteret spillestil.

I argentinske Pochettino har Paris Saint-Germain valgt en cheftræner, der i mindst lige så høj grad som Emery med den store Sevilla-succesen i bagagen og Dortmund-manden Tuchel orienterer sig mod fællesskabet. Og ligesom forgængerne skal han løse den gave og udfordring, Neymar er for sit hold, og måske også have nye folk ind med Christian Eriksen som en af de muligheder, der af naturlige årsager fremhæves med den fælles Tottenham-fortid.

- Det siger både noget om Thomas Tuchels tid og Paris Saint-Germain, men også om det, der venter Mauricio Pochettino. Paris Saint-Germain er et svært sted at være cheftræner. Både Thomas Tuchel og før ham Unai Emery er i udstrakt grad faldet på, at det er et svært sted at være cheftræner. Thomas Tuchel sagde, man nærmest skulle være politiker for at begå sig i klubben.

- Meget af det er centreret omkring Neymar og at man skulle give ham stort set frie hænder til at vinde både Ligue 1 men så sandelig også Champions League. Det er både det, Neymar er købt ind til for et verdensrekordbeløb i Barcelona, og som Neymar gerne selv vil. Både Unai Emery og Thomas Tuchel knækkede halsen på den opgave, siger Tipsbladets chefredaktør Troels Bager Thøgersen.

Eriksen giver mening
Christian Eriksen skal tydeligvis væk fra Inter, hvor han ikke passer til det, cheftræner Antonio Conte forventer af sine midtbanespillere.

Men selvom en genforening med Mauricio Pochettino virker oplagt, er udvalget af spillere for en superrig klub som Paris Saint-Germain så stort, at det langt fra er sikkert, Pochettino og PSG foretrækker den tidligere Tottenham-spiller. Men koblingen giver mening, også uden man tager en rød-hvid klaphat på.

- Uden at man skal gå i den fælde, hvor man tror, at man som træner bare kan få sine idéer indført ved at hente et par spillere, man har haft før, kunne Christian Eriksen godt være et oplagt bud på en spiller, Pochettino kunne bruge fra sin fortid i Tottenham. Christian Eriksen er et af de mest oplagte bud, og han er så udpræget en holdspiller, der forstår både Pochettinos idéer og at tilpasse sig kollektivet.

- Set fra Christian Eriksens synspunkt vil det da heller ikke være dårligt at arbejde med en træner, man ved forstå én. Han [Pochettino] formåede at give Christian Eriksen de helt rette rammer og de rette rum til at trives i. Selvfølgelig skal spilsystemet passe til Christian Eriksen, men jeg synes ikke, alt står og falder med formationen. De skal selvfølgelig have plads til Eriksen, men om det er det ene eller andet spilsystem er ikke så utrolig vigtigt. Det er vigtigere at have en træner, der forstår at bruge Eriksen rigtigt.

Se hele videoen i linket for oven.

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Mere Superliga

Fokus