Foto: Getty Images
Champions League

Vilde tal: FCK leverede historisk præstation

FC København holdt ikke blot Bayern München fra scoringer i onsdagens Champions League-opgør på Allianz Arena. De danske mestre formåede også at holde det tyske storholds expected goal på blot 0,81. Og det er en nærmest uhørt præstation, når man ser nærmere på tal fra SpilXperten.

Der var ikke mange, der havde spået FC København de store chancer inden onsdagens udekamp mod Bayern München på Allianz Arena. 

Men på næsten mirakuløs vis lykkedes det FC København at få 0-0 mod det tyske storhold, og dermed står Jacob Neestrups tropper med skæbnen i egne hænder inden den sidste gruppekamp mod Galatasaray i Parken om et par uger. 

Det mest imponerende ved onsdagens resultat var, at det heller ikke virkede ufortjent, at FC København kunne rejse hjem til Danmark med det ene point. Dette underbygges af tallene fra kampen, hvor FC København faktisk formåede at holde Bayern Münchens såkaldte expected goal (xG) på blot 0,81. 

Det er det laveste xG, Bayern München har opnået på Allianz Arena siden den 13. marts 2019, hvor tyskerne måtte nøjes med 0,14 xG i en Champions League-ottendedelsfinale mod Liverpool. Det er 105 kampe siden for Bayern München, i alle turneringer.

Tallene kommer fra SpilXpertens Benjamin Leander, der har taget et nærmere kig på, hvor imponerende FC Københavns defensive præstation på Allianz Arena rent faktisk var. Tallene viser også, at der siden 2016 blot er fire hold, der har formået at holde Bayern München på under 1xG. 

De fire hold er Ingolstadt i september 2016 (0,38), Liverpool i marts 2019 (0,14), Leipzig i december 2020 (0,92) og FC København i går (0,81).

I denne periode har Bayern München spillet 171 hjemmekampe i Bundesligaen, Champions League og pokalturneringen, hvilket blot understreger, at FC København leverede en helt speciel præstation mod det tyske storhold. 

Tallene fra SpilXperten viser samtidig, at man skal tilbage til 2009 for at finde den seneste Bayern Münchens seneste hjemmekamp i Champions League-gruppespillet, hvor den tyske storklub gik fra banen uden mål.