• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Conference League Victor Risager

Danske fans endte i kaos: Sov på lufthavnens gulv

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Flere Viborg-fans har været på bøvlede omveje via Amsterdam eller Mallorca for at nå til London for at se Superliga-klubbens kamp mod West Ham torsdag aften, heriblandt Glenn Pedersen.

Af Victor Risager

Det skulle have været en festlig aften for en masse Viborg-fans i går, onsdag. Vennerne samlet, kolde øl, fly til London og så en overnatning, inden Superliga-klubben torsdag aften skal møde West Ham i kvalifikationen til Conference League.

I stedet endte turen i kaos.

Omkring klokken 19.30 onsdag aflyste British Airways et fly fra Billund Lufthavn til London, som mange Viborg-fans skulle have været med, heriblandt Glenn Pedersen. Han har siden fundet vej til London, men først torsdag formiddag og via en længere omvej.

- Fem minutter før vi ramte Billund Lufthavn, fik vi en mail om, at flyet var aflyst, og så gik der en lille smule panik i det. Vi havde jo set, at folk søgte med lys og lygte efter fly herover, så alt var nok optaget, og man skulle tænke i alternativer.

- Der var så nogle forskellige løsninger, og vi bookede et fly til Amsterdam her til morgen. Men Billund Lufthavn lukker jo, så vi måtte sove udenfor på gulvet i forhallen i et par timer, og så kunne vi komme ind og flyve klokken 06.00 i morges til Amsterdam og videre derfra til London, siger Glenn Pedersen, der rejser med tre venner, over telefonen fra London.

Artiklen fortsætter efter opslaget...

Andre fans, der stod i samme situation som Glenn Pedersen, har haft en lidt mere kringlet tur. Nogle tog bilen og kørte mod London, nogle tog på længere flyveture.

- Der var ni gutter, der forsøgte at booke samme tur som os, men deres booking gik ikke igennem. De fik et fly af en anden omvej og fløj så over Mallorca, som var en god, lang og dyr tur. Så sad de på Mallorca i morges og fløj videre herop til London. Nogle andre blev hentet i bil, og så kørte de til Hamborg for at flyve til Frankfurt for derefter at flyve fra Frankfurt til London, fortæller han.

Trods fly-kaosset og den lange nat har Glenn Pedersen og vennerne dog kunnet holde humøret oppe.

- Ja, da der begyndte at komme ro på, og vi blev forsikret om, at det ikke var lufthavnen i London, der var problemet, men at det var vejret, for vi var nervøse for, at vi heller ikke kunne flyve fra Amsterdam til London. Da vi sad i flyet på vej til London, kom der helt ro på. Og jeg vil også sige, at efter vi bookede billetterne i Billund og fik hentet nogle store fadøl, faldt vi lidt mere til ro, griner Viborg-fanen.

Enestående mulighed
Det er Viborgs tredje europæiske udebanekamp i Conference League-kvalifikationen i denne sæson, og til den seneste mod B36 Torshavn var Glenn Pedersen taget med til Færøerne.

Denne udebanetur er dog selvsagt endt som den mest bøvlede - og formentlig også den klart dyreste - så hvorfor gå igennem så meget bøvl i stedet for bare at vende snuden hjem onsdag aften? Det er svært at svare på. 

- Det er sgu et godt spørgsmål. Når man har fulgt klubben, siden man kunne gå, er de europæiske kampe noget, man har drømt om. Med den historik, der har været i de seneste ti år, har man ikke turdet håbe på det, så det er jo bare en enestående mulighed for at komme afsted, siger Viborg-fanen og tilføjer:

- At vi så skulle trække West Ham, det er jo bare vanvittigt. Der er ikke nogen, der håbede på andet end West Ham med undtagelse af klubben.

Det til trods for, at West Ham er meget store favoritter til torsdagens kamp, og at Viborg FF ikke spås mange chancer.

- Der er en lille smule forskel på forventninger og forhåbninger. Jeg forventer, at vi taber med måske to-tre mål, men jeg håber, at vi kan holde det på et etmålsnederlag, så der er noget at spille på hjemmebane, slutter Glenn Pedersen med et grin.

Viborg FF og West Ham brager sammen på London Stadium klokken 20.45 dansk tid torsdag. Hvis ikke man er rejst til London, kan man følge kampen på TV3+. 

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.