• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Conference League Victor Risager

Danske millionindkøb droppes i Europa

Foto: Bodø/Glimt

Bodø/Glimts to nye danskere kommer ikke i aktion i Conference League i foråret.

Af Victor Risager

Når Bodø/Glimt i foråret skal spille knockoutkampe i Conference League, bliver det uden danske Jeppe Kjær eller Adam Sørensen. Det oplyser Kjetil Knutsen, cheftræner i Bodø/Glimt, til Avisa Nordland.

Torsdag aften skal klubberne, der stadig er med i de UEFA-turneringerne, registrere trupperne til forårets kampe, og her er der visse regler. Eksempelvis må klubber kun registrere tre nye spillere.

I og med at Bodø/Glimt har hentet syv nye, må nogle altså udelades. Og det bliver Jeppe Kjær, Adam Sørensen, Odin Bjørtoft og Omar Elabdellaoui.

Frederik Bjørkan, Joel Mvuka og Pemi Faris Moumbagna tager de tre pladser i Bodø/Glimts trup til Conference League.

- Det har været vanskeligt. Der er sket en stor ændring i truppen, som vi havde, og reglerne  er, som de er. Vi må simpelthen se på de to kampe isoleret. X-faktor har betydet en del i valget, siger Kjetil Knutsen til Avisa Nordland.

Adam Sørensen, som kostede Bodø/Glimt 7,5 millioner kroner, er udfordret af at spille samme plads som Frederik Bjørkan, der er norsk landsholdsbobler og netop er vendt hjem til klubben. Ligeledes Jeppe Kjær spiller samme plads som registrerede Joel Mvuka.

Hvad angår Joel Mvuka, var han faktisk også registreret til Bodø/Glimts europæiske kampe i efteråret, men i og med at han i januar blev solgt til Lorient og lejet tilbage, tæller han som en ny spiller.

Det er værd at bemærke, at de fire udeladte med al sandsynlighed registreres til den norske liga, når denne begynder. Det er kun i denne sæsons Conference League, de ikke kan spille.   

Bodø/Glimt skal møde Lech Poznan i den første knockoutrunde i Conference League.