• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Conference League Mikkel Fuhr Nielsen

Familien raser: Ung fan fortsat fængslet i Danmark

Foto: Jan Christensen/Getty Images

En ung Club Brugge-fan har fået forlænget sit fængselsophold i Danmark.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Det er efterhånden længe siden, at AGF blev ekspederet ud af europæisk fodbold af Club Brugge.

Skuffelsen har lagt sig, og man er kommet videre og har nu fokus på klubbens øvrige sæsonmål. Men en ung Club Brugge-fan er fortsat påvirket af klubbernes møde i Århus.

Efter opgøret oplyste Østjyllands Politi således, at man havde varetægsfængslet en 17-årig dreng i fire uger for at sparke og slå en 14-årig AGF-fan og stjæle hans fodboldtrøje.

Den unge Club Brugge-fan har nægtet sig skyldig og kæret fængslingen til landsretten. Dagen efter episoden blev retsmødet afholdt bag lukkede døre, så pressen og andre har kun haft mulighed for at høre sigtelsen.

Den består i røveri, men der er altså endnu ikke faldet dom, og derfor har den unge fan holdt sin 18 års fødselsdag i dansk fængsel. Hans ophold er således blevet forlænget med to uger.

- Han forbliver varetægstfængslet indtil udgangen af september. Anklagemyndigheden ankede rettens afgøresle i første instans, oplyser hans advokat Franky Baert ifølge VRT.be.

Og den beslutning behager ikke hans mor, der føler, at hendes søn bliver uretfærdigt behandlet.

- Jeg må kun se ham en halv time om ugen under politieskorte. Han sygner hen og bliver behandlet umenneskeligt. Han er i sin celle 23 timer i døgnet, siger hun ifølge VRT.be og tilføjer.

- Jeg ville gerne have givet ham en hollandsk bog, så han kunne fordrive tiden, men selv det var ikke tilladt. De er meget strenge. Hvad får han ud af det? Det er sådan en traumatisk oplevelse for ham. Han er blevet 18 år gammel, og er nu moden og officielt voksen, men han er virkelig ikke moden nok til dette endnu.

AGF tabte med 0-3 i klubbernes første møde i Brugge, mens man forlod opgørene med æren i behold, da man vandt 1-0 på Ceres Park. Klokken 22.30 samme aften foregik hændelsen, som altså endnu ikke har fundet sin afgørelse.