• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Conference League Mikkel Fuhr Nielsen

FC Basel svinger kniven: Brøndby får stor fordel

Foto: Getty Images

FC Basel er uden deres store forsvarsprofil, da holdets cheftræner har valgt at lade ham blive hjemme, da han ikke kunne overholde klubbens regler.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

"Skandale i Basel"

Sådan lyder overskriften på det schweiziske medie Blick, der skriver, at FC Basels cheftræner Alex Frei har taget drastiske midler i brug inden aftenens Conference League-opgør mod Brøndby IF.

Da klubben drog mod Danmark onsdag, så valgte han at lade holdets store forsvarsprofil Andy Pelmard blive hjemme i Basel.

Franskmanden er ikke skadet, men han er udeladt på grund af disciplinære årsager, da han kom for sent til holdets afgang mod Danmark. Derfor svang holdets cheftræner kniven for at statuere et eksempel.

- Spillerne skal holde sig til reglerne, sagde Alex Frei i kølvandet på sin beslutningen om at lade stopperen blive hjemme ifølge Blick.

Det er en klar fordel for Brøndby IF, da Andy Pelmard normalt er fast mand i startopstillingen. Han har spillet fuld tid i sæsonens første to kampe, og i sidste sæson nåede han knap 3000 minutter for klubben i alle turneringer.

Han startede og spillede fuld tid i 33 ud af 33 kampe i ligaregi, og var kun fraværende på grund af en karantænedag og sygdom. Ingen anden spiller i FC Basel spillede flere minutter end ham i sidste sæson.

Nu kan han så få lov til at se kampen hjemme fra Basel, og så får han lov til at møde op til klubbens træning fredag igen. Pelmard kan både gøre sig i det centrale forsvar, på venstre back, og han beskrives af mediet som yderst værdifuld.

FC Basel har tilgengæld deres nye stjerneangriber Andi Zeriqi med til Danmark, som de hentede på en lejeaftale tirsdag. Han kan allerede komme i spil mod Brøndby senere torsdag.

Klubbernes første møde i Conference League fløjtes igang klokken 20.30 på Brøndby Stadion.

Sommerens 20 største transfers i fodbold - klik her og se mere.

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.