• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Conference League Ole Hoffskov

Karakterer: De fik Londons undergrund til at ryste

Foto: Getty Images

Tipsbladet ser nærmere på Viborgs opgør mod West Ham i Conference League-kvalifikationen.

Af Ole Hoffskov

De fleste forventede, at Viborg ville få tæsk i London. Og det fik de så.

West Ham var som ventet for stor en mundfuld for domkirkebyens fodboldhelte, der tabte 1-3 i den engelske hovedstad, men Viborg døde absolut med støvlerne på.

Her er Viborg-spillernes karakterer:

Lucas Lund - 3 bolde
At Lucas Lund ville få en travl arbejdsdag, vidste han på forhånd. Og ja, han havde da noget at se til, men han blev absolut ikke skudt i sænk. Viborg-keeperen startede svagt med fødderne, men det blev bedre. Lucas Lund kan ikke klandres for nederlaget, men han leverede heller ikke noget ekstraordinært. 

Daniel Anyembe - 3 bolde (ud 33.)
Den lynhurtige back måtte desværre udgå med en skade efter godt en halv time. Han nåede i glimt at vise sig fint frem - især på West Hams banehalvdel. 

Zan Zaletel - 3 bolde
Sloveneren læste spillet godt og fik bremset flere lovende angreb, men nogen stor boldspiller er Zaletel ikke. Startede kampen stærkt, men faldt derefter ned på et mere jævnt niveau. 

Nicolas Bürgy - 3 bolde
I sidste sæson spillede han kampe i Champions League-gruppespillet for Young Boys, og han er velsagtens den eneste Viborg-spiller, der har prøvet noget større end at møde West Ham på London Stadium. Var medskyldig i 1-0-målet, da han ikke fik dækket ordentligt op i højre side. Det trækker naturligvis ned, men alt i alt var det godkendt fra Bürgy. 

Christian Sørensen - 3 bolde
Han er forrygende i Superligaen. Torsdag skulle Christian Sørensen bevise, at han også kan begå sig mod en engelsk storklub. Man har efterhånden så høje forventninger til Sørensen, at han kun kan skuffe, men venstrebacken må oprigtigt være skuffet over den første times tid, hvor han ikke fik sat det store aftryk. Han så også meget uheldig ud ved 2-0-scoringen. Men selvfølgelig lavede Christian Sørensen en assist. Det gør han jo næsten hver gang. Selv på hans mindre gode dage er sparketeknikken sublim. 

Jakob Bonde - 3 bolde (ud 86.)
28-årige Jakob Bonde scorede på et hovedstød, som var en Premier League-kamp værdig. Det må være karrierens absolutte højdepunkt for midtbanespilleren. En historie til fremtidige børnebørn, og så kan han tilføje, at han i øvrigt spillede en hæderlig kamp på midtbanen. 

Jeppe Grønning - 4 bolde
Sikke et sted at spille sin kamp nummer 300. Kaptajnen har været en del af alle Viborgs op- og nedture de seneste 10 år, så han havde om nogen fortjent en kamp som denne. Jeppe Grønning tog sine ture på midtbanen, og han var sikker i pasningsspillet, når han havde bolden for fødderne. Flot jubilæum. 

Clint Leemans - 2 bolde (ud 65.)
Én af de mere skuffende Viborg-præstationer. Ret skal være ret, Clint Leemans havde et par gode afleveringer op i mellemrummene, men han mistede også bolden flere gange, hvor det var unødvendigt. Det kunne godt have været bedre. 

Jan Zamburek - 3 bolde (ud 86.)
Han har spillet i England, men aldrig mod West Ham. Den tjekkiske U21-landsholdsspiller havde vanskelige arbejdsbetingelser, og han fik ikke sat det store aftryk på det spillemæssige, men han arbejdede stenhårdt og stod nærmest aldrig stille. 

Jay-Roy Grot - 4 bolde
Når Jay-Roy Grot og Angelo Ogbonna stødte skuldrene mod hinanden, rystede Londons undergrund, og det kunne måles på Richter-skalaen. De to giganter har taget for sig af buffeten, og de udkæmpede nogle hidsige, fysiske dueller. Viborg-angriberen leverede en stærk præstation og fungerede godt som opspilsstation. Klart Viborgs farligste mand. Det var ikke nemt at være Jay-Roy Grot mod West Ham, men han kan være godt tilfreds. 

Justin Lonwijk - 2 bolde (ud 65.)
Normalt én af Viborgs bedste spillere, men han ramte ikke dagen i London. Først efter 42 minutter lagde man mærke til Lonwijk, da han diskede op med en meget kvalificeret afslutning fra kanten af feltet. Man havde håbet på mere fra dygtige Lonwijk. 

INDSKIFTERE:

Anton Gaaei - 2 bolde
Den 19-årige Viborg-komet afløste Daniel Anyembe efter en halv time, og han kunne næsten ikke være andet end overmatchet mod Premier League-stjernerne. Han var på hælene, når hjemmeholdet skruede op for tempoet, og det så man ikke mindst ved 3-1-målet, men man fik dog ikke André Rømer vs. Memphis Depay-vibrationer. 

Nils Mortimor - 4 bolde
Nyerhvervelsen fra FC Barcelona fik en halv time på banen. Spanieren havde en fantastisk afslutning med et kvarter tilbage, som kun var en klasseredning fra Areola fra at gå i kassen. Leverede et rigtig fint indhop.

Mads Søndergaard - 3 bolde
Afløste Clint Leemans efter 65 minutter og gik direkte ind og fik et gult kort. 

Jonas Thorsen - UB.
Indskiftet efter 86 minutter.

Sofus Berger - UB.
Indskiftet efter 86 minutter.

TRÆNER:

Jacob Friis - 3 bolde
Han kunne ikke forhindre det på mange måder uundgåelige nederlag, men man må anerkende Jacob Friis for en på mange måder vellykket aften. Viborg mødte ikke op og var underdanige mod West Hams superstjerner - tværtimod skød de brystet frem og var godt forberedte. Ja, 3-1 var jo, hvad man kunne forvente, men Viborg og Friis døde med støvlerne på.

Spillerne er vurderet ud fra Tipsbladets skala, der er som følger:
6 bolde: Verdensklasse.
5 bolde: Højt, internationalt niveau.
4 bolde: Fortrinlig indsats.
3 bolde: Godkendt præstation.
2 bolde: Skuffende, under middel.
1 bold: Dårlig præstation
0 bolde: Uacceptabelt.
UB: Uden for bedømmelse på grund af for kort tid på banen.