Video : Tipsbladet
Conference League

Karakterer: En ny stjerne er født i FC Midtjylland

Tipsbladet zoomer ind på FC Midtjylland-spillernes præstationer i opgøret mod Omonia Nicosia, som midtjyderne vandt hele 5-1.

Tipsbladet på MCH Arena

FC Midtjylland er videre til næste runde i Conference League efter en overbevisende 5-1-sejr på hjemmebane over Omonia Nicosia. Gæsterne blev reduceret til 10 mand allerede i første halvleg, og så var det ingen sag for midtjyderne at dominere slagets gang.

Franculino løb med det meste af opmærksomheden med et flot hattrick, men der var mange gode præstationer hos hjemmeholdet.

Her er FC Midtjylland-spillernes karakterer:

Jonas  Lössl - 3
Diskede op med en fin redning tidligt i kampen og var prisgivet ved cyprioternes udligning. Det var ikke ret meget, Jonas Lössl havde at se til efter scoringen. 

Oliver Sørensen - 3
Han skulle have startet på midtbanen, men måtte rykke en tur ned på højre back, da Henrik Dalsgaard gik itu under opvarmningen. Oliver Sørensen slap af sted med det på en uvant position, men nogen stor højre back er der ikke gået tabt i ham. Heldigvis for ham og FC Midtjylland var det ikke ret meget, Omonia havde at skyde med offensivt. Skal roses for et par fine indlæg. 

Stefan Gartenmann - 3
Lavede en fejl efter 36 minutter, som kunne have kostet ved kasse ét, men Gartenmann blev reddet af årvågne holdkammerater. Alt i alt var det en fin kamp af den tidligere Sønderjyske-spiller, der aldrig bliver nogen stor stilist, men han passer sine defensive pligter. 

Juninho - 3
Gode aktioner af den brasilianske midtstopper - som da han spillede Franculino helt fri med en perfekt lang aflevering et kvarter inde i kampen. Juninho laver dog generelt for mange fejl, og det var ham, der blev overløbet, da gæsterne udlignede til 1-1 med blot ti mand på banen. Har en tendens til at fokusere for meget på bolden og ikke nok på løbene omkring ham. Udskiftet efter 74 minutter.

Paulinho - 4
Hvis det vitterligt var ment som en aflevering, da Paulinho assisterede Franculino ved 3-1-målet, var det blændende spillet af brasilianeren. Det skal han selvfølgelig holde fast i, at det var. En god kamp af venstrebacken, der havde masser af offensive aktioner. 

Armin Gigovic - 4
Gigovic leverede en gigantisk brøler i den første kamp, som endte med at koste dyrt for FC Midtjylland. Denne torsdag var han én af de mere anonyme spillere for hjemmeholdet - i hvert fald indtil 10 minutter før tid, hvor han dukkede op og gorde det til 5-1. Det var tydeligvis en scoring, der betød meget for svenskeren, som godt ved, at han mangler at levere på den helt store klinge i FCM-trøjen. 

Charles - 3
Det var slet ikke meningen, Charles skulle være startet inde, men han blev kastet i aktion i stedet for Henrik Dalsgaard. Charles har generelt været en stor skuffelse i FCM-trøjen, men det var bestemt godkendt, hvad han leverede denne torsdag. Det var et godt dybdeløb fra brasilianeren, der førte til FC Midtjyllands straffespark i første halveg. Udskiftet i pausen.

Kristoffer Olsson - 4
Svenskeren trak meget ned i banen for at modtage bolden og signalerede dermed, at han var klar til at svinge dirigentstokken. Olsson diskede op med en fin assist til Franculino og stod i det hele taget stærkt i billedet. Manglede den sidste skarphed i afslutningerne. 

Franculino - 5
FC Midtjyllands hattrickhelt ligner en fremtidig stjerne i dansk fodbold. En klassisk målnæse kombineret med en god fysisk pakke gør portugiseren til en ekstremt spændende spiller. Han laver stadig nogle ungdommelige fejl, men 19-årige Franculino har tydeligvis gået i en god skole i Benfica, og nu skal FC Midtjylland sørge for, at han kan fortsætte udviklingen. Kan han det, er det en uhyggelig spiller, der er stemplet ind i ulveland. Udskiftet efter 65 minutter.

Cho Gue-sung - 4
Fik chancen for at revanchere det tåbelige straffespark mod Vejle, og sydkoreaneren kvitterede med en noget mere traditionel eksekvering i første halvleg, selv om det kortvarigt så ud som om, at han ville gentage dansen fra i søndags. Det er ganske enkelt bare en dygtig angriber, FC Midtjylland har hentet hele vejen til Heden. Cho Gue-sung kan hoppe højt, heade, drible og afslutte. Konstant farlig i boksen og gør sig spilbar. Udskiftet efter 78 minutter.

Aral Simsir - 5
En spiller der kan sælge billetter - formentlig også i Parken, hvis han da bare ville stille op for det danske landshold. Der er noget Mohamed Zidan'sk over Simsir, og det er både på godt og ondt. Det ene øjeblik kan Aral Simsir afdrible et helt hold for så lige bagefter at læne sig op ad et rødt kort for en batalje med en modstander. Men hvor er han dog underholdende at kigge på. Undervejs diskede FCM-kometen op med flere lækre detaljer, driblinger og chipbolde. Udskiftet efter 74 minutter.

INDSKIFTERE:

Sory Kaba - 3
Angriberen blev skiftet ind fra anden halvlegs start til sin sidste optræden for FC Midtjylland. Fredag indleder Sory Kaba en ny fodboldtilværelse i Las Palmas. Desværre sluttede Kaba ikke af med en scoring, men det blev dog til en assist og et fint farvel til dansk fodobld. 

Iver Fossum - 3
Afløste den tredobbelte målscorer Franculino med 25 minutter tilbage af opgøret og havde næstsidste fod på scoringen til 4-1. Fint indhop.

Emiliano Martinez - UB
Indskiftet efter 74 minutter.

Pablo Ortiz - UB
Indskiftet efter 74 minutter.

Junior Brumado - UB
Indskiftet efter 78 minutter.

TRÆNER:

Thomas Thomasberg - 4
FC Midtjylland-træneren måtte lægge en ny slagplan kort før kickoff, fordi Henrik Dalsgaard blev skadet. Der er aldrig et ønskescenarie for en træner, men Thomasberg valgte at holde fast i formationen og ofre Oliver Sørensen til en uvant position. Udvisningen til Omonia Nicosia gjorde det til en ensidig affære, og dermed blev Thomasberg heller ikke sat på de store prøver ude på trænerbænken.

Spillerne er vurderet ud fra Tipsbladets skala, der er som følger:
6 bolde: Verdensklasse.
5 bolde: Højt, internationalt niveau.
4 bolde: Fortrinlig indsats.
3 bolde: Godkendt præstation.
2 bolde: Skuffende, under middel.
1 bold: Dårlig præstation
0 bolde: Uacceptabelt.
UB: Uden for bedømmelse på grund af for kort tid på banen.