Video : Tipsbladet
Conference League

Millioner på spil for FC Nordsjælland

Der er et tocifret millionbeløb på spil for FC Nordsjælland torsdag aften, når mandskabet spiller skæbnekamp mod Ludogorets.

Når FC Nordsjælland torsdag aften går på banen mod Ludogorets, vil en sejr eller et uafgjort resultat være nok til at sende danskerne videre i Conference League.

Men der er trods alt flere gode grund til at gå efter sejren frem for at spille uafgjort.

Først og fremmest vil en sejr sikre FC Nordsjælland førstepladsen i puljen, og den betyder, at de vil springe en knockoutrunde over. Gruppevinderne går nemlig direkte i ottendedelsfinalerne, mens gruppetoerne skal i en såkaldt knockoutrunde mod treerne fra Europa Leagues gruppespil.

Og derudover vil en sejr torsdag også sikre FC Nordsjælland en ordentlig pose penge.

Hvis FC Nordsjælland besejrer Ludogorets, vil Superliga-klubben tjene godt og vel 13,1 millioner kroner - 3,75 millioner alene for sejren, 4,87 millioner for at vinde puljen og 4,5 millioner for at nå ottendedelsfinalerne. 

Skulle FC Nordsjælland spille uafgjort torsdag aften, mens Fenerbahce besejrer Spartak Trnava andetsteds, vil den danske klub score lige under halvdelen, nemlig godt seks millioner kroner. I det tilfælde vil FC Nordsjælland nemlig få 1,25 millioner for at spille uafgjort, 2,44 millioner for at blive nummer to i sin pulje samt 2,25 for at nå knockoutrunden.

Helt slemt kan det blive, hvis FC Nordsjælland taber til Ludogorets, og Fenerbahce vinder deres kamp. Så vil FC Nordsjælland ende på tredjepladsen bag Ludogorets og Fenerbahce, og det udløser ikke en pengepræmie. Det gør et nederlag af åbenlyse årsager heller ikke.

Har allerede tjent millioner
Uanset hvad udfaldet af torsdagens kampe bliver, har FC Nordsjælland dog tjent godt med millioner grundet deres præstationer i Conference League hidtil.

Ved at kvalificere sig til turneringens gruppespil sikrede Superliga-klubben sig 22 millioner kroner, mens klubben via sine resultater i gruppespillet hidtil har indkasseret yderligere 12,5 millioner kroner.

Det giver 34,5 millioner kroner.

Oveni det kommer der et vist beløb fra den såkaldte koefficientpulje og den såkaldte markedspulje, og det løber formentlig også op i nogle millioner. Og entre, merchandise, sponsorindtægter og des lignende er heller ikke medregnet.

Sådan ser FC Nordsjællands gruppe ud før torsdagens kampe, der sparkes i gang klokken 18.45: