• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Conference League Kenneth Jensen

Nu skal de betale for ødelagte ting i Brøndby

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Det er efterhånden et halvt år siden, men Brøndby IF kan se frem til at få erstatning for smadrede ting i forbindelse med en europæisk kamp i sommer.

Af Kenneth Jensen

De mødte Brøndby IF i Conference League-kvalifikationen i sommer og røg ud, men opgøret har fået et efterspil for Pogon Szczecin.

For fans af det polske hold lavede ballade på den københavnske Vestegn og smadrede blandt andet sæder og hegn, og der har kørt en sag mod Pogon Szczecin på grund af balladen.

I første omgang blev klubben tildelt en bødestraf, ligesom man ikke måtte medbringe tilskuere til tre udekampe i UEFA-regi. Den straf valgte klubben at appellere, og faktisk har man fået delvist medhold.

Det oplyser UEFA på sin hjemmeside.

Straffen nedsættes nu til, at man i den kommende europæiske kamp ikke må medbringe udefans. Til gengæld består bødestraffen på 150.000 kroner, og så skal Pogon Szczecin henvende sig til Brøndby IF inden 30 dage og forsøge at indgå en aftale om, hvordan den danske klub skal kompenseres i forhold til alle de ødelagte ting.

Opgøret blev spillet den 28. juli i Danmark, og BIF kørte det polske mandskab ud af banen og vandt med 4-0, efter opgøret i Polen var endt uafgjort.

Det var i Conference Leagues anden runde - siden røg BIF ud til schweiziske FC Basel i 3. runde af kvalifikationen.