Foto: Getty Images
Conference League

"Vanvittig" klubejer: Vi smadrer FC Nordsjælland!

FC Nordsjælland får én over nakken af FCSB's klubejer, der ikke er imponeret over Farum-klubben. Torsdag tørner de to klubber sammen i Conference League-kvalifikationen.

FC Nordsjælland møder torsdag FCSB fra Rumænien i Conference League-kvalifikationen, og her skal de to mandskaber over to kampe afgøre, hvem der skal videre til næste runde.

I FCSB skal FC Nordsjælland op imod et af Rumæniens bedste hold, men klubben er måske mest kendt for ejeren Gigi Becali, der er en omvandrende tornado, som nærmest uge for uge leverer den ene opsigtsvækkende udtalelse efter den anden.

Således også om FC Nordsjælland, som han mildt sagt ikke er specielt imponeret over. Det gælder dog ikke bare FC Nordsjælland, men danske hold i det hele taget.

- Jeg kender dem ikke (FC Nordsjælland, red.). Mine medarbejdere siger, det er et stærkt hold, men jeg aner intet om danskere. Men altså, det er danskere - ikke italienere, spaniere, franskmænd eller englændere. Jeg ved ikke rigtigt noget om fodboldhold - kun rumænske. Dem kan vi ikke spille mod hele tiden, og så må vi spille mod hold fra udlandet. Nu er det så nogle danskere - vi kommer til at smadre dem, siger Gigi Becali til rumænske medier.

Når Gigi Becali udtaler, at han ikke ved noget om danske hold eller har kendskab til nogle, er det formentlig en sandhed med modifikationer - han bør i hvert fald kunne huske Silkeborg IF. I sidste sæson tørnede FCSB og Silkeborg IF sammen to gange i Conference League-gruppespillet, og Kent Nielsens mandskab vandt 5-0 både hjemme og ude.

Efterfølgende gik klubejeren amok i rumænske medier.

- Det er den største joke i mit liv. Folk holder mig for nar. Jeg har talt så mange gange om, at jeg vil trække mig tilbage fra fodbolden, og nu vil du se, at jeg implementerer min plan langsomt.

- Og nej, jeg kommer ikke til at tale med nogen om det. Jeg er træt af alle mulige undskydninger. Jeg er Rumæniens største sucker, fordi jeg bliver ved med at poste penge i transfers. Jeg er blevet til grin.

- Nogle er kede af, at de ikke spiller, men når de spiller, så får de folk til at grine. Jeg går på pension hurtigst muligt. Og det bliver ikke noget, jeg kommer til at diskutere, for der er ikke nogen, der bestemmer over mine penge, sagde Becali efter det andet 0-5-nederlag til Silkeborg.

Tipsbladets chefredaktør Troels Bager Thøgersen har i flere år været bekendt med Gigi Becali, som han kalder "en af de mest vanvittige klubejere i Europa".

- Vi taler vaccineskepsis nær sølvpapirshat-niveau, som angiveligt fik mange Steaua-spillere til ikke at få coronavaccine, fremmedfjendske udtalelser, aggressiv homofobi, økonomiske forbrydelser og trusler mod blandt andre journalister, der ‘burde skydes’. Han er dælme et wildcard, lyder det.

FC Nordsjælland starter på udebane i Rumænien på torsdag, mens der er returkamp på Right to Dream Park en uge senere.