Landshold

Danmark gør som i '86

Landsholdet skal gennemgå højdetræning inden VM i Sydafrika til sommer.

I 1986 tvang landstræner Sepp Piontek sin trup af godt vante spillere på en stroppetur i Nordsjælland. Inden VM i Mexico skulle spillerne gennemgå en træningslejr med militær klang. Højdetræning indebar nemlig, at Berggreen og andre skulle løbe rundt med tunge iltsystemer på.

Det værste ved træningen var, ifølge Preben Elkjær, at det var svært at ryge med masken på, mens andre af spillerne kunne berette, at det nogen gange kun blev til sølle to - eller sågar én - øl om dagen.

Noget tyder nu på, at Morten Olsen har et lignende træk eller to i ærmet. Danmarks tre indledende gruppekampe ved VM spilles i mindst 1200 meters højde, og derfor har landstræneren valgt, at højdetræning er et must.

Dén træning kommer nu til at foregå i værtslandet Sydafrika og ikke i Østrig eller Schweiz, som planen ellers først var.

- Det er rigtigt, at vi har arbejdet med forskellige løsninger med hensyn til, hvor vi skulle på træningslejr, men der er endnu intet, der ligger 100 procent fast, siger assisterende landstræner Peter Bonde til Ekstra Bladet.

- I det hele taget er det ikke særligt væsentligt, om vi træner i 1500 meters højde i Østrig eller i Sydafrika.

Om den fysisk hårde højdetræning er payback for Morten Olsen, der selv var med 1986, vides ikke.