Kaunas slog sensationelt Rangers ud

AaB skal møde FBK Kaunas, der spillede flot fodbold og slog et bovlamt Rangers-hold ud af Champions League-kvalifikationen.

Hvis AaB kan undgå at tabe med mindst seks mål til Modrica skal nordjyderne sensationelt møde FBK Kaunas fra Litauen efter deres choksejr over skotske Rangers.

FBK Kaunas lagde pres på fra start, men det var alligevel gæsterne fra Glasgow Rangers der kom foran. Spanske Nacho Novo spillede flot Kevin Thomson i feltet og skotten fik sparket bolden mellem benene på den litauenske målmand.

Kausnas fortsatte presset og med to minutter til pausen fik de litauenske mestre udlignet. Nerijus Radzius sparkede en frisparksbold direkte i mål fra cirka 25 meters afstand.

Anden halvleg udviklede sig som første og Kaunas ramte blandt andet overliggeren. I det 86. minut kunne Linas Pilibatis så udligne på hovedstød efter hjørne til stor jubel på det lille Dariaus Ir Gireno Stadium, der også huser landsholdet.

Det kom skotterne sig aldrig over og et tyndt spillende Glasgow Rangers-hold er færdige for i år i de europæiske turneringer, efter at have været i UEFA Cupfinalen for kun tre måneder siden.

FBK Kaunas, derimod, er garanteret fire kampe mere, hvoraf de to bliver mod de danske mestre fra AaB. Vinderen af det opgør går i Champions League mens taberen skal spille UEFA Cup.

Det bliver dog næppe en nem opgave for AaB, da FBK Kaunas spillede en flot kamp og fortjent vandt opgøret mod Glasgow Rangers.

FBK Kaunas-Rangers 2-1 (1-1)
0-1 Kevin Thomson (33. minut). 1-1 Nerijus Radzius (43. minut). 2-1 Linas Pilibatis (86. minut).
Kaunas videre med 2-1 samlet.