• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Emil Færch

EfB sender Almebäck retur til Brøndby

EfB sender Almebäck retur til Brøndby
Foto: Casper Holmenlund Christensen/Polfoto

Esbjerg benytter årets sidste kamp til at tage behørig afsked med to populære skikkelser i form af Hans Henrik Andreasen og Eddi Gomes. Samtidig siger klubben farvel til lejesvenden Michael Almebäck, der har et halvt år tilbage af sin kontrakt med Brøndby.

Af Emil Færch

Michael Almebäck har spillet sin sidste kamp for Esbjerg. Den svenske back fik en karantæneudløsende advarsel i sidste kamp mod OB. Derfor kan spilleren ikke være med i efterårets sidste kamp mod SønderjyskE, og Esbjerg har ikke planer om at forlænge aftalen med ham. 

På klubbens hjemmeside fremgår det, at: ”Michael Almebäck kom til EfB på en etårig lejeaftale ved årets begyndelse, og udgangspunktet er, at han vender tilbage til Brøndby IF, hvor han har et halvt år tilbage af sin kontrakt”

Almebäck spillede i denne sæson 13 Superliga-kampe for Esbjerg, hvor han aldrig blev et stort hit.

Det gjorde til gengæld Eddi Gomes, der blev hentet i HB Køge i 2014 og kun nåede en halv sæson i klubben, inden han i januar blev solgt for et stort millionbeløb til kinesiske Henan Jianye FC. Han er tilbage på i Esbjerg på søndag for at tage afsked med de fans, han ikke nåede at sige farvel til, inden turen gik til Kina.

Et endnu større navn i Esbjerg tager også sin afsked på søndag, når tilskuerne får muligheden for at hylde Hans Henrik Andreasen. Det 36-årige klubikon er på udkig efter et nyt sted at fortsætte karrieren, eftersom Esbjerg ikke ville forlænge hans kontrakt, der udløber til nytår.