• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
EM Kenneth Jensen

- Er de med, tror danskerne de vinder EM eller VM

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Når først det danske landshold er med til en slutrunde, er forventningerne høje, mener landstræner Åge Hareide.

Af Kenneth Jensen

Der er bare lidt mere end et døgn, til Danmark indleder EM-slutrunden med et opgør mod Finland, og Danmarks landstræner er altså Kasper Hjulmand, ikke Åge Hareide.

Nordmanden kvalificerede Danmark til slutrunden, men fik altså ikke lov til at få slutrunden med, da den blev udskudt til 2021.

Åge Hareide lægger ikke skjul på, at han gerne havde haft oplevelsen med, men han ved også, at forventningerne til Danmark havde været store.

- Danskerne er meget specielle. Når de først kommer med til et mesterskab, tror de alle, at de vinder EM eller VM. Det, at de blev europamester i 1992, gør alle stærke i tropen på, at det sker igen lige meget hvad. Det er et patriotisk folkefærd, som bliver meget, meget glade, når de vinder. Enormt. Dder er dog også et voldsomt følelsesspænd hos fansene. Når resultaterne kke er gode, er det noget rigtigt møg. Det er meget mørkt, siger nordmanden til Adressa

Hareide er i dag træner for Rosenborg, han oplevede for tre år siden både op- og nedturen med Danmark - det gjorde han, da han førte landsholdet videre fra VM-gruppen med Frankrig, Australien og Peru. Danmark røg ud i ottendedelsfinalen efter straffesparkskonkurrence til Kroatien.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020