• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
EM Torsten Kjems Hansen

Angreb Schmeichel med laser: Ikke fair

Foto: Getty Images

Flere danske spillere blev udsat for laserlys i ansigtet under EM-semifinalen onsdag aften.

Af Torsten Kjems Hansen

Kasper Schmeichel gjorde, hvad han kunne, da England blev tilkendt et ganske omdiskuteret straffespark i den forlængede spilletids første halvleg.

Den danske landsholds-keeper, der allerede igennem kampen havde haft flere store redninger, nappede i første omgang Harry Kanes straffespark men kunne i anden omgang ikke gøre noget ved den engelske top-angribers afslutning på riposten.

Optagelser omkring straffesparket viser nu, at en eller flere personer på tribunerne gjorde alt for at genere Kasper Schmeichel frem mod straffesparket. I de sidste sekunder før Harry

Kane sender straffesparket afsted er det ganske tydeligt, at Kasper Schmeichel bliver lyst i hovedet med laser-lys, der ud over at blænde synet momentant også kan forsage mere permanent skade.

Der er derfor om ganske alvorlig chikane mod den danske keeper i en ganske afgørende situation.

Men det var ikke kun omkring straffesparket i den forlængede spilletid, at der blev benyttet laserlys mod de danske spillere. Flere gangen blev der lyst mod de danske spilleres ansigt med det grønne laserlys - eksempelvis ved hjørnespark.

En af de spillere, der selv opdagede chikanen fra de engelske fans undervejs i kampen var forsvarsspilleren Jannik Vestergaard, der efter kampen siger omkring laserlyset i straffesparks-situationen:

- Jeg ved ikke, om der gjorde ved straffet. Det gjorde der allerede i løbet af første halvleg. Der var flere ting, der ikke var fair fra tilskuere, men når der er meget på spil, er alle midler tydeligt tilladte.

- Det lagde jeg mærke til i første halvleg og gjorde opmærksom på det.

Se optagelserne med tydeligt laserlys i ansigtet på Kasper Schmeichel i forbindelse med straffesparks-situationen øverst i videoen. Og læs mere her omkring en tidligere topdommer, der ganske hårdt kritisererer, at straffesparket til England overhovedet blev dømt