• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
EM Malte L. Nørgaard

Bedst og værst: England skuffede mod Skotland

Foto: Getty Images

Tipsbladet.dk zoomer ind på EM-kampen mellem England og Skotland.

Af Malte L. Nørgaard

England-Skotland 0-0 (0-0) 

Kampens bedste
England
Mason Mount prøvede og prøvede og prøvede, men han havde ikke let ved at dække op til en tandløs, engelsk offensiv. Mount lavede kampen igennem fine løb og viste sig frem som en både bevægelig og pasningssikker midtbanespiller, der også har en fin dødboldsfod gemt i støvlen. Reece James spillede også en fin kamp i det engelske forsvar, og englænderne kan blandt andet takke Chelsea-backen for, at de ikke kom bagud efter en time, da han stangede kuglen væk på stregen.

Skotland
David Marshall rejste sig flot i det skotske mål efter en horribel indsats mod Tjekkiet, hvor han blandt lod et mål gå ind fra midten. I dag var den gamle Marshall tilbage i målet for skotterne, og han stod med både sikre hænder og fine reflekser. God kamp af den rutinerede keeper, der har haft en svær sæson i engelske Derby County. Også Stephen O’Donnell spillede en flot kamp på backen.

Kampens detalje
Jordan Pickford hev en uimodståelig redning ud af ærmet efter en halv time, da skotterne lagde et indlæg ind fra venstre side, som Steven O’Donnell på flotteste vis flugtede fladt mod målet i det glatte græs. På trods af den sublime afslutning dykkede Pickford ned, som var han en ugle, der jagtede en mus. To verdensklasse aktioner på tre sekunder endte med den engelske målmand som sejrherre. Wow!

Kampens værste
Flere kandidater bringer sig selv i spil til den tvivlsomme ære. Den engelske offensiv stod meget stille under det meste af kampen, og særligt Phil Foden var noget nær usandsynlig. Hvis ikke han havde farvet håret hvidt, var han sandsynligvis blevet komplet overset af publikum på Wembley denne fredag.