• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
EM Torsten Kjems Hansen

Bedst og værst: Kunne have lavet hattrick - men ak

Foto: Getty Images

Schweiz og Wales delte i lørdagens tidlige opgør - få her bedste og værste præstationer i kampen

Af Torsten Kjems Hansen

Wales - Schweiz  1-1 (0-0)
Brel Embolo 0-1 (49)
Kieffer Moore 1-1 (74)

Kampens bedste
Wales

Danny Ward havde en yderst travl eftermiddag og diskede op med flere store redninger, der holdt mandskabet inde i kampen. Og det lønnede sig så endda rigtigt meget, da Moore med et kvarter igen kunne sende udligningen i nettet.

Havde det ikke været for Danny Ward, havde Wales været helt uden af kampen allerede inden pausen. En klart stærk præstation af målmanden, der normalt ikke får meget spilletid, da Kasper Schmeichel er et sikkert førstevalg i Leicester.

Schweiz
Brel Embolo var bedste mand før pausen, hvor det fysiske pragteksemplar gang på gang voldte det walisiske forsvars. Flere gange var han tæt på, og derfor var det da også helt efter bogen, at det var ham, der sendte Schweiz foran kort efter pausen på hovedstød efter et af de mange hjørnespark.

Inden scorigen pressede han Ward frem til en stor redning, og med lidt mere held og skarphed kunne Embolo sådan set sagtens være gået fra banen som hattrick-helt. Var skarp til det sidste, og var naturliugvis også med i situationerne, da Schweiz flere gange til sidst var tæt på.

Kampens værste
Det er muligt, at de lokale walisiske bedømmere vil finde andre end Gareth Bale som den værste på banen, men når man er så vigtig en spiller og den soleklart største profil, er det ikke for meget at forlange mere end det, Bale kom med i EM-åbneren.

Alt for mange fejl-afleveringer og ikke noget, der mindede om chanceskabende initiativer -bortset fra et skarpt slået frispark i 1. halvleg. Naturlugvis havde Schwiez stort fokus på Bale, men at han slet ikke fik vist noget mere vildskab og farlighed - det er ikke godkendt

Kampens detalje
Kampen var ikke mange minutter gammel, da Fabian Schär var lusket med frem på et hjørnespark og var ganske tæt på et føringsmål, da han bag om benet afsluttede det halvflade spark fra hjørnet af banen. Kun en fremragende refleksredning fra Danny Ward i Wales-målet forhindrede scoringen.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020