EM

Blæst bagover i Parken: Det var helt sindssygt

Andreas Cornelius har aldrig oplevet en stemning i Parken som den, der mødte de danske spillere i EM-kampen mod Belgien.

Det begyndte allerede, da Kasper Schmeichel som den første kom på banen. Sjældent er en målmand, der kommer ud til opvarmning, blev mødt med et jubelbrøl af den størrelse.

Sådan fortsatte det gennem hele kampen: Parken sydede og boblede, og det var ikke på grund af sommervarmen. Lyden var øredøvende, og øjenkrogene fugtige, da "Der er et yndigt land" gjaldede ud over Østerbro.

Landsholdet brugte atmosfæren som det perfekte rygstød til at blæse hen over Belgien i kampens indledning og kom foran allerede i det andet minut.

- Det var helt sindssygt. En helt sindssyg oplevelse. Jeg tror aldrig, jeg har jublet på så meget over et mål ude på bænken. Det var helt ekstermt. Det var en fantastisk oplevelse. Der var fuldt stadion igen, og alle var klar, både os og tilskuerene, siger Andreas Cornelius om Danmarks 1-0-føring.

Den tidligere FC København-angriber har spillet tonsvis af kampe i Parken, men han har aldrig oplevet en stemning som den, der mødte ham i Belgien-kampen.

- Det var top. Jeg tror, det er det bedste, jeg har oplevet. Eller det er det bedste, det ved jeg. Opbakningen har været vanivttigt. Jeg kunne godt mærke, den fik et nøk mere i forhold til sidste gang, siger Cornelius.

Landstræner Kasper Hjulmand fortalte efter kampen, at han var rørt under nationalmelodien, og man kunne på tv-billederne se flere spillere være det samme. Det gjaldt også "Corner".

- Det her rører selvfølgelig én. Jeg blev rørt over alle de mennesker, der sang nationalsangen. Det er bare en stor ting at repræsentere sit land og synge nationalsang inden kampen. Også med alt det, der er sket, og når man kan mærke, at opbakningen får et nøk mere, rører det én.

Det danske angrebstårn kom selv på banen i anden halvleg og var farlig i feltet ved flere lejligheder, men Danmark kunne ikke holde momentum fra første halvleg. Belgien vandt 2-1.

- Selvfølgelig slår det luften ud af os, at de scorer to. Jeg synes egentlig stadig, vi er det bedste hold og skaber en masse muligheder. Det er lidt ærgerligt med resultatet, men meget posititvt med indsatsen, siger Andreas Cornelius.

- Belgien er et klassehold, så der skal ikke så meget til. Men jeg tror, alle er enige om, at vi leverede en god præstation. Det er første skridt. Så er det ikke altid, at resultatet følger efter.

Danmark møder Rusland i den sidste gruppekamp og har stadig mulighed for at gå videre fra gruppen. Bliv klogere på hvordan her.