Video : Tipsbladet
EM

Dansk varsel: Her er Serbien måske EM's bedste

Både Kasper Hjulmand og Andreas Skov Olsen har kæmpe respekt for serberne, der har en fysisk pakke, som ingen ved EM nok kan matche.

FREUDENSTADT (Tipsbladet): Når de danske spillere vågner op onsdag morgen, så vil der med garanti være nogle af dem, som er ømme i kroppen efter kampen mod Serbien aftenen forinden.

For der er lagt op til en fysisk kamp, som kræver, at alle danskere er på dupperne. 

Serbernes fysik er i hvert fald det, som både landstræner Kasper Hjulmand og spiller Andreas Skov Olsen hæfter sig ved, når de skal beskrive serbernes store styrke. Her mener landstræneren sågar, at Serbien nok overgår alle andre hold ved EM.

- Det bliver en enormt hård fysisk kamp. Det er måske det mest fysiske hold ved den her slutrunde. Både på størrelse og fysik og det, de gerne vil gøre det til.

- De vil virkelig smaske til, og de går meget en mod en i spillet og tager folk ud, lyder advarslen fra Hjulmand. 

Han brugte sin fridag lørdag til at nærstudere serberne, som foreløbig har hentet et enkelt sent point i gruppespillet. Her fremhæver han, at de var tæt på at lave tre mål på xG mod Slovenien. 

- Uden at være prangende specielt i starten af kampen får de sat sig på det og kommer til de her kæmpe chancer. Jeg har set kampen mod Sverige (testkamp op til EM, red.) nogle gange, hvor man tydeligt ser deres enorme fysiske styrke i feltet. Deres spidskompetencer er virkelig store, men vi ser også nogle muligheder i den måde, vi gør det på overfor dem, forklarer Hjulmand.

Aleksandar Mitrovic er et fysisk pragteksemplar, som danskerne skal holde nede. Foto: Alamy

Andreas Skov Olsen hæfter sig særligt ved de to fysiske angribere Aleksandar Mitrovic og Dusan Vlahovic, der nok er serbernes to bedste angribere.

- De har jo vanvittigt gode spillere. Oppe på toppen har de både Mitrovic og Vlahovic, som er nogle sindssyge angribere begge to. Bagi har de nogle gode midterforsvarere og en midtbane med Tadic, og hvad de ellers hedder. Det er nogle gode spillere all around.

Kan man mærke i forberedelserne, at det er de to på toppen, som der er så meget fokus på?

- Ja, det skal vi selvfølgelig have ekstra fokus på, men jeg tror også, at vores forsvarsspillere kan håndtere dem. De gjorde det vildt godt mod England, som også har verdensklasse angribere oppe foran, påpeger Skov Olsen.

Serbien indledte EM med at tabe 0-1 til England, men man sikrede sig en sen livline mod Slovenien, da Luka Jovic udligede til 1-1 i de døende sekunder.