• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
EM Anders Dehn

Dansker om fransk stjerne: Dette er han god til

Foto: Getty Images

Karim Benzema er tilbage på det franske landshold. Jens Jønsson har både gode og dårlige oplevelser med ham fra La Liga.

Af Anders Dehn

Denne sommer er det seks år, siden Karim Benzema spillede sin seneste landskamp for Frankrig. Ikke fordi han ikke har været god nok, men fordi han var indblandet i en sag om afpresning af landsholdskammeraten Mathieu Valbuena.

Da landstræneren droppede ham, beskyldte Benzema ham for at give efter for "presset fra den racistiske del af Frankrig."

Det sendte Real Madrid-stjernen ud i et næsten seks år langt fravær fra landsholdet, men op til EM vendte han tilbage. Og hvis ellers han bliver den skade, han pådrog sig i en testkamp, kvit, er han angriberen, der skal sparke Frankrig til EM-guld på ny.

Danske Jens Jønsson mødte Benzema to gange i den forgangne La Liga-sæson. Første gang vandt Jønsson og Cadiz 1-0, men anden gang vandt Real Madrid 3-0. Benzema scorede to og lagde op til ét mål i det opgør.

- Han er jo ikke typen, der bare afdribler tre-fire modstandere og smækker den op i krogen, som Cristiano Ronaldo gjorde. Men han er sindssygt dygtig til at søge væk fra forsvarsspillerne og finde plads og til at deltage i kombinationsspillet, siger Jens Jønsson i fredagens udgave af Tipsbladet og udpeger især én styrke ved Benzema.

- Og så scorer han jo tilpas med mål, må man sige. 87 mål på tre sæsoner, det er jo rimelig godt. Han er vel den vigtigste spiller, de har i Real Madrid, siden Cristiano Ronaldo tog væk, og det er især på den fantastiske spilforståelse, han klarer sig.

Læs hele historien om Benzemas landsholdscomeback, forsoningen med landstræneren og Jens Jønssons syn på den franske angrebsstjerne i dagens udgave af Tipsbladet. 

Avisen kan som altid købes som indstik i Ekstra Bladet.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020