Video : Tipsbladet
EM

Dansker tripper: Der skal bare trykkes på dåse

Andreas Skov Olsen har ikke fået meget spilletid ved EM, men han bemærker, at der scores mange langskudsmål, og derfor klør det i venstreskøjten.

FREUDENSTADT (Tipsbladet): Det er ikke fordi, at det vælter med spillere i den danske EM-trup, som har fået netmaskerne til at blafre regelmæssigt i den forgangne klubsæson, men det har Andreas Skov Olsen. 

Hele 26 mål scorede han for Club Brugge i sin mest produktive sæson, siden han tilbage i FC Nordsjælland også noterede sig for 26 scoringer. 

Men alligevel har der nærmest ikke været brug for ham i de to EM-kampe. Han så hele kampen fra bænken af mod Slovenien, og mod England blev han først indskiftet, da der manglede otte minutter af kampen. 

Derfor tripper Andreas Skov Olsen for at komme i aktion, og det er også en meget målrettet profil, som taler om de ambitioner søndag ved Danmarks træningslejr. Han er kendt for sit syleskarpe venstreben, og han har bemærket, at der scores mange langskud ved denne EM-slutrunde. Derfor er venstreskøjten også klar, hvis der kommer brug for den.

- Der har været mange gode mål indtil videre. Det handler bare om at skyde på må. Se på Morten Hjulmand som ikke sparker så meget normalt, men som scorede et fremragende mål. Det er bare om at trykke på dåse, siger han med et smil på læben.

Gør det, at det klør ekstra meget i venstreskøjten?

- Ja, jeg vil gerne ind og have en afslutning!

Foto: Alamy

Det kræver, at der snart ses hans vej. Indtil videre har det været svært for Skov Olsen, der er udpræget kantspiller i EM-truppen. Men Kasper Hjulmand har i de to første kampe spillet en formation uden kantspillere, og det gør det altså vanskeligt for en spiller som Skov Olsen.

Derfor håber han også, at der snart kigges mere hans vej.

- Det vil man altid som spiller. Det er derfor, vi er her – for at spille. Med det taktiske system, vi har spillet indtil videre, hvor vi ikke bruger kanter, er det lidt svært for os kanter, der er med. Hvis han vælger at lave om fra start eller i kampen, så handler det bare om at være klar.

Hvordan er det at være kant, og der ikke er brugt kanter endnu?

- Det er, hvad det er, og det er sådan, fodbold er. Nu kom jeg ind og fik lidt minutter, og det var fedt. Jeg håber bare, der falder nogle flere af.

Andreas Skov Olsen kunne også godt tænke sig at blive brugt som en af de to angribere, hvis Kasper Hjulmand vælger at fortsætte ad den vej, men erkender at der altså lige er nogle andre centrale angribere i køen for ham.

Danskeren står foreløbig noteret for 31 landskampe og otte scoringer.