Video : Tipsbladet
EM

- Der skal ikke sættes spørgsmålstegn ved Hjulmand

DBU's fodbolddirektør Peter Møller bakker fuldt ud op om landstræner Kasper Hjulmand efter Danmarks EM-exit.

Efter tre uafgjorte kampe og et nederlag sluttede EM i Tyskland lørdag aften for Danmark efter et 2-0-nederlag til værtsnationen i ottendedelsfinalen. 

Og skuffelsen sidder stadig i Peter Møller, der er fodbolddirektør i DBU og mandag var gæst i TV 2's EM-studie. 

- Ja, det er ikke sådan en, man glemmer lige med det samme. Det er mange års arbejde, som lige pludselig ikke bliver den forløsning, vi havde håbet på. Så den er selvfølgelig tung.

- Men i al skuffelsen er der selvfølgelig også en glæde over det, den her slutrunde trods alt var, nemlig en fantastisk rød-hvid fest. Noget af det, vi gerne vil med holdet, det er at samle Danmark om det her mandskab. Det andet er, at vi gerne vil vinde noget, men det har vi så ikke gjort endnu, lød det fra Peter Møller. 

Danmark er nu uden sejr i de seneste to slutrunder, og Peter Møller savnede også netop en dansk sejr denne sommer. 

- Frem for alt havde jeg jo ønsket mig, at vi kunne have fået en sejr. Det er jo det, der giver den her eufori og den stemning. Vi går igennem et gruppespil uden at tabe en kamp, men vi har jo alle sammen higet efter at synge sejrssangene nede i omklædningsrummet. Det er trods alt lidt sjovere.

- Og så er det selvfølgelig ekstremt bittert og ærgerligt, den måde vi ryger ud på. Regler er selvfølgelig regler, men det er meget, meget små marginaler, der gør, at det ikke lige tipper over til vores fordel. Hvis Joachims kasse står, så er det ikke sikkert, at jeg havde stået her i dag, lød det fra Peter Møller. 

DBU-bossen blev efterfølgende spurgt til, om landstræner Kasper Hjulmand er fredet i den evaluering af EM, der nu skal foretages. 

- Jeg synes ikke, at der noget i de resultater, som gør, at der skal sættes spørgsmålstegn ved Kasper Hjulmand. Jeg er helt med på, at når Danmark ikke lige bliver europamester eller spiller som vi allesammen gerne vil, så vil der blive stillet spørgsmål. Jeg tror også, at det hænger meget sammen med, at Kaspers start jo var meget, meget flyvende, må vi sige.

- Altså, en EM-semifinale og sideløbende med det, så var der 10 VM-kvalifikationskampe, hvor vi vandt ni af dem - og det var først til sidst, at Færøerne scorede mod os, før der var et indkasseret mål også.

- Det har gjort, at forventningerne er rigtig høje, og det er vi rigtig glade for. Det skal vi sørge for, at vi lever op til og vinder så mange kampe som muligt. Men jeg må sige, at vi har en landstræner, som har fuld opbakning fra alle os i DBU, og vi er meget, meget glade for Kasper, lød det fra Peter Møller. 

Danmarks næste kamp er den 5. september, hvor der venter en Nations League-kamp mod Schweiz i Parken. 

Loading Poll...