Video : Tipsbladet
EM

- Det er jo den historie, I gerne vil have

Flere af pressens spørgsmål irriterede Victor Kristiansen efter Danmarks åbningskamp.

STUTTGART (Tipsbladet): Det så længe lovende ud, men Danmark måtte forlade EM-åbningskampen mod Slovenien med skuffede miner. 

1-1 endte opgøret, og dermed måtte Danmark nøjes med et enkelt point mod den på papiret svageste modstander i gruppen - nummer 57 på FIFA's verdensrangliste.

Victor Kristiansen, der startede inde på venstre wingback, forsøger at holde hovedet højt trods det ærgerlige pointtab.

- Vi skal stå her med tre point, så det er pisse ærgerligt, men personligt fik jeg slutrundedebut, startede inde og var med til at synge med på nationalmelodien. Det var rigtig stort for mig og alle omkring mig. Jeg glædede mig utrolig meget - jeg lever og ånder for alle de oplevelser, jeg kan tage med mig, siger Victor Kristiansen og tilføjer:

- Vi skal være ærgerlige over, at vi ikke fik tre point, men solen står op igen i morgen, og så begynder vi at fokusere på næste kamp.

Herfra skifter interviewet en smule karakter. 

Det var således ikke alle de spørgsmål, der blev stillet i Mixed Zone på stadion i Stuttgart, som Victor Kristiansen helt kunne forstå.

Han køber blandt andet ikke, at nervøsitet kan have spillet en rolle i anden halvleg, hvor Danmark mistede initiativet til Slovenien.

- Det er jo den historie, I gerne vil have - at der skete noget i anden halvleg, og så har I skrevet jeres historie. Det ved jeg ikke om er rigtigt. Jeg synes, vi kommer fint i gang med anden halvleg, men Slovenien er også gode. Man kan ikke dominere en kamp i 90 minutter. Og så er det nemt at sige, at man var nerøvs. Det var ikke min oplevelse.

Men hvad gik så galt?

- De gjorde nogle ting anderledes. De fik ændret deres presspil og fik foretaget nogle udskiftninger - det ændrer en kamp. De fik lagt et tryk på os, som vi ikke kunne komme ud af på samme måde. 

Hvordan oplevede du situationen, hvor du lagde bolden ind til Rasmus Højlunds store chance?

- Det er noget, vi har talt meget om og øvet meget på. Jeg er ærgerlig over, at det ikke blev til et mål fra Rasmus og en assist fra mig. Så kunne jeg stå og være glad, og I (pressen, red.) kunne stå og være glade i stedet for at skule stå og finde noget om at være nervøs eller lignende.

Kampbilledet mindede lidt om mod Sverige og Norge, hvor I også mistede grebet en smule i anden halvleg. Hvorfor sker det?

- Jamen, er forventningen, at vi skal dominere i alle 90 minutter? De spørgsmål, der bliver stillet, antyder, at Danmark skal dominere en kamp i 90 minutter. Vi kommer fantastisk fra start og spiller en virkelig god første halvleg, og så ændrer det sig lidt. Det er pisse ærgerligt, vi ikke står med tre point, slutter Victor Kristiansen. 

Næste opgave for Danmark er mod gruppens forhåndsfavorit England.