Video : Tipsbladet
EM

Det er simpelthen for ringe, Rasmus Højlund!

Danmark er klar til ottendedelsfinalen ved EM. Tirsdag delte de rød-hvide med Serbien på Allianz Arena og skrabede dermed nok point sammen til avancement. Tipsbladet zoomer ind på spillernes præstationer.

MÜNCHEN (Tipsbladet): EM fortsætter for Danmark.

Tirsdag aften spillede Kasper Hjulmands tropper 0-0 mod Serbien på Allianz Arena, og dermed er Danmark klar til ottendedelsfinalen via en andenplads i gruppen. England ender på førstepladsen, mens Slovenien bliver nummer tre.

Her er de danske spilleres karakterer:

Kasper Schmeichel - 3 
En forholdsvis stille aften for den danske keeper, der kiksede et par udspark, men ellers ikke rigtig gjorde sig særligt bemærket. Sådan er det af og til også at være målmand. 

Alexander Bah - 3 (ud 75.)
Man kan ikke tage hans motor fra ham, men Bah skal altså arbejde lidt på sit hovedspil, for nøj hvor var den stor, den chance han headede forbi mål i starten af kampen. Giver den mareridt i nat? Det er ikke utænkeligt. Spillede en udmærket første halvleg, men niveauet dalede jo længere, vi kom frem.

Andreas Christensen - 3
Danmarks vigtigste spiller har nu formået at gøre det, som man ikke havde turde håbe på inden EM-slutrundens begyndelse; nemlig at spille tre gange 90 minutter i gruppespillet. Fin indsats i dag hvor serberne ganske fornuftigt forsøgte at finde vej til Danmarks mål langt væk fra Barcelona-danskeren

Jannik Vestergaard - 4
De gange, Jannik Vestergaard og Aleksandar Mitrovic stødte sammen, kunne det måles på Richterskalaen. De to kæmper fik det nærmest til at buldre og brage i München, og det var selvfølgelig helt rigtig set af Kasper Hjulmand at lade Vestergaard holde et særligt øje med målfarlige Mitrovic. Hverken Mitrovic eller Vestergaard løber fra ret mange - heller ikke hinanden - men de ville kunne standse et barslagsmål på 30 sekunder, hvis de var dørmænd. Danskeren spillede en pragtkamp, men skulle have scoret i anden halvleg. 

Joachim Andersen - 3
Hold da op, hvor var Joachim Andersen heldig, at han ikke scorede et tosset selvmål. Den danske stopper blev frelst af en (korrekt) offsidekendelse i anden halvleg. Solid indsats i det centrale forsvar, og der var tilmed overskud til at drive bolden frem et par gange, men Joachim Andersen blæste ingen bagover med sin præstation. 

Joakim Mæhle - 3
Han er den første, de danske roligans kalder på, når spillerne kommer ud til opvarmningen, og Mæhle var da også tæt på at belønne deres kærlighed, da hans glimrende indlæg ramte Bah i kampens indledning. Snorksov i slutningen af kampen, men heldigvis skød Mitrovic forbi, og kort efter tog han revanche med en glimrende offensiv aktion. Men der kommer bare ikke de samme ting fra Mæhle, som da hans landsholdskarriere peakede.

Morten Hjulmand - 3 (ud 75.)
25 års fødselaren viste glimt af klasse, og der var en fræk aflevering med hælen, som fik folk til at spærre øjnene op. Han mangler til gengæld også stadig noget erfaring, og det dur ikke, at han får den advarsel, som nu bringer ham i karantæne til ottendedelsfinalen. Til gengæld var sigtekornet ikke indstillet lige så skarpt i dag, for han bragede alle sine langskud langt over mål.

Pierre-Emile Højbjerg - 3
På sin tidligere hjemmebane fik Pierre-Emile Højbjerg betrådt hvert et græsstrå. Den danske nummer 23's bevægelser giver altid mindelser om én, som er ved at misse sit fly i lufthavnen, men Højbjerg ved, hvad han laver, selv om han ikke vinder nogen visuel skønhedskonkurrence. Ramte slet ikke samme tårnhøje niveau som mod England, men udfyldte de fleste punkter i jobbeskrivelsen.

Christian Eriksen - 3 (ud 88.)
Har nu rekorden for flest landskampe for Danmark med 133 af slagsen, men i dag var ikke hans bedste. Lavede flere tekniske fejl, men han forsøger også ofte de svære ting. Det lykkedes, da han fandt Skov Olsen med en guddommelig aflevering i anden halvleg. Havde et udmærket langskud, men man savner, at han er en endnu større trussel.

Jonas Wind - 1 (ud 45.)
Man scorer aldrig rigtig godt, når man brænder en enorm chance, får gult kort og pilles ud i pausen. Det var ikke nogen god dag på kontoret for Wind, der søgte for langt tilbage i banen og smed flere bolde væk. Samarbejdet med Højlund var nærmest ikke-eksisterende, og mon ikke at det eksperiment med de to sammen på toppen pakkes væk for en stund?

Rasmus Højlund - 1 (ud 58.)
Manchester United-angriberen har nu ikke scoret i syv landskampe i træk, og gu' er det et problem, at Danmarks spydspids ikke laver nogen mål. Det er sandt, at Rasmus Højlund presser godt, og efter bare tre minutter trak han en advarsel til en serber, men han er ikke specielt farlig - heller ikke denne gang mod Serbien. Højlund har prøvet at være i målkrise før, men situationen ser ud til at påvirke ham. Andet ville også være mærkeligt. Det var forsvindende lidt, der lykkedes for ham, og med godt en halv time tilbage blev han pillet ud. Ganske enkelt ikke godt nok af Rasmus Højlund. 

INDSKIFTERE:

Andreas Skov Olsen - 2 (ind 45.)
Landsholdet skreg på noget forandring efter en kedelig første halvleg, og Andreas Skov Olsen skulle kun bruge fem minutter på at vise, hvorfor det gav mening at sætte ham ind. Han trak ind i banen og fyrede kanonen af. Desværre gik det kun nedad bakke derfra, for kantspilleren stemplede aldrig for alvor ind.

Kasper Dolberg - 2 (ind 58.)
Angriberen fik blot en halv time på banen, men derfor må man jo godt gøre en forskel alligevel. Det gjorde Kasper Dolberg slet ikke. Efterhånden længe siden, at han har fået noget ud af det på landsholdet.

Thomas Delaney - UB (ind 75.)

Victor Kristiansen - UB (ind 75.)

Yussuf Poulsen - UB (ind 88.)

TRÆNER:

Kasper Hjulmand - 3
Danmark skabte chancer nok til at vinde kampen, og Kasper Hjulmand kan som bekendt ikke løbe på banen og score målene. Forsøgte at være proaktiv med en tidlig indskiftning af Andreas Skov Olsen og et formationsbytte i anden halvleg. Landstræneren bør ikke give konstellationen Wind/Højlund flere chancer.

Spillerne er vurderet ud fra Tipsbladets skala, der er som følger:
6 bolde: Verdensklasse.
5 bolde: Højt, internationalt niveau.
4 bolde: Fortrinlig indsats.
3 bolde: Godkendt præstation.
2 bolde: Skuffende, under middel.
1 bold: Dårlig præstation
0 bolde: Uacceptabelt.
UB: Uden for bedømmelse på grund af for kort tid på banen.