Video : Tipsbladet
EM

Dommerekspert roser manden, der skal dømme Danmark

Det bliver en schweizisk dommer, der dømmer Danmarks første kamp ved EM, og han får ros med på vejen fra Benjamin Leander.

Det bliver en kompetent mand, der passer fløjten, når Danmark søndag indleder sin EM-kampagne med en vigtig kamp mod Slovenien. 

UEFA har fredag formiddag offentliggjort, at kampens dommer bliver schweiziske Sandro Schärer.

Sandro Schärers CV tæller blandt andet 11 kampe i Champions League, 18 i Europa League og adskillige landskampe i Nations League samt EM- og VM-kvalifikationen. Men han har aldrig dømt en slutrunde før. 

EM 2024 bliver dog formentlig ikke hans sidste. Der er nemlig tale om et betydeligt dommertalent, lyder det fra dommerekspert Benjamin Leander fra SpilXperten.

- En talentfuld dommer, som blev rykket op i UEFAs øverste dommerkategori allerede i foråret 2022, men har været meget ramt af skader gennem de sidste par år. Fremstår dog fit for fight og har dømt gode kampe under pres i denne sæson, hvor han dømte Atalanta - Sporting og Olympiakos - Fenerbahce med kun fem advarsler tilsammen i Europa League- og Conference League-slutspillet, vurderer Benjamin Leander. 

- Han har dømt Danmark en enkelt gang før, da vi tabte 0-2 til Belgien i Nations League i Kasper Hjulmands første kamp som dansk landstræner i efteråret 2020, ligesom han har dømt FC Midtjylland to gange i Europa (1-1 ude mod Celtic i 2021 og 4-2 ude mod Ferencvaros i 2017).

Særligt i kampen mellem FC Midtjylland og Celtic i 2021 kom Sandro Schärer på arbejde. Han udviste Celtic-spiller Nir Bitton for at sætte en finger i hovedet på Anders Dreyer - og kort efter udviste han Anders Dreyer for film. 

Anders Dreyer kan måske komme i aktion, når Danmark og Slovenien brager sammen søndag klokken 18.00. Han er i hvert fald med i Danmarks trup. 

Benjamin Leander har kigget nærmere på samtlige EM-dommere hos SpilXperten - læs det her