• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
EM Anders Dehn

Efter dansk flag-skandale: UEFA vil undersøge

Foto: Getty Images

Dansk fan fik frataget et regnbueflag i Baku. Det var dog ikke efter UEFA's instruktion, og forbundet vil nu undersøge sagen nærmere.

Af Anders Dehn

Homoseksuelle diskrimineres, forskelsbehandles i loven og udsættes for vold i Aserbjadsjan. Da en dansk fan ville støtte deres rettigheder og slå et slag for lighed for alle seksuelle orienteringer ved Danmarks EM-kvartfinale i Baku, fik han konfiskeret sit flag af kontrollører.

Det viser billeder fra stadion, og det bekræfter den pågældende fan selv over for DR.

- Der kom en officiel UEFA-vagt hen og rev flaget ud af mine hænder, siger han.

Det var dog ikke noget, UEFA havde bedt den pågældende vagt om, slår forbundet fast over for tipsbladet.dk. 

- UEFA har aldrig instrueret kontrollører i Baku - eller nogen andre stadioner - i at konfiskere regnbueflag. Vi undersøger i øjeblikket, hvad der skete, og vi vil selvfølgelig kontakte UEFA's delegerede, UEFA's sikkerhedsofficer og de lokale myndigheder for at opklare det, skriver UEFA i en mail.

- Den første information, vi har modtaget, er, at den pågældende fan var meget beruset, og at nogle lokale tilskuere blev aggressive over for ham. De lokale kontrollører greb ind og tillod tilskueren at blive (på stadion, red.) trods hans tilstand.

Den danske fan var dog ikke mere påvirket, end at han altså kunne gennemføre et interview med DR umiddelbart efter episoden. 

UEFA understreger, at regnbueflaget er velkommen til UEFA-arrangementer.

- Regnbueflaget er et symbol, som legemliggør UEFA's centrale værdier og promoverer alt, som vi tror på: et mere retfærdigt og lige samfund, tolerance over for alle, og UEFA har sikret sig, at flaget blev leveret tilbage til tilskueren.

Tipsbladet.dk spurgte på pressemødet efter kampen kommunikationschef Jakob Høyer, om DBU ville kommentere episoden. Han ville vente med at udtale sig, til han havde det fulde overblik over, hvad der var foregår, lød svaret.

Overværede du episoden? Så vil tipsbladet.dk gerne tale med dig. Du kan skrive til ada@tipsbladet.dk.