EM Anders Dehn

Efter smittekaos på landshold: AaB-profil indkaldt

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Jacob Rinner er indkaldt som standby til det svenske landshold, der er ramt af coronasmitte. Han skal træne i en separat gruppe af spillere.

Af Anders Dehn

Sverige er allerede ramt af to coronatilfælde og frygter, at flere kommer til. Derfor har forbundet i dag indkaldt et halvt hold af spillere, der skal stå standby og træde til, hvis flere må gå i isolation.

I alt seks spillere er indkaldt, herunder AaB's Jacob Rinne. Han skal sammen med de fem landsmænd træne i en separat gruppe afskåret fra den egentlige svenske EM-trup.

De seks svenske spillere i "reserveboblen" skal trænes af U21-landstræner Poya Asbaghi. Foruden Jacob Rinne drejer det sig om Mattias Johansson, Joakim Nilsson, Niklas Hult, Jesper Karlsson og Isaac Kiese Thelin.

Foreløbig er to svenske spillere testet positiv for coronavirus. Først det store angrebshåb, Dejan Kulusevski, og dernæst midtbanemanden Mattias Svanberg. Han måtte straks udgå af tirsdagens træning, da prøvesvaret kom tilbage.

Sverige er ikke det eneste hold, der er ramt af coronasmitte forud for EM-slutrunden. Også Spanien, som kuriøst nok møder netop Sverige i første spillerunde på mandag, er hårdt ramt.

Spanierne har allerede indkaldt endnu flere reserver end svenskerne. Læs dén historie her.