Video : Tipsbladet
EM

Ekspert om Eriksen-stikpille: Taget ud af kontekst

Efter kampen mod Slovenien sendte Christian Eriksen en kærlig stikpille afsted mod TV 2-ekspert Martin Mikkelsen, der mente, at det var bedre, at Eriksen var startet ude. Mikkelsen siger til Tipsbladet, at det har været sjovt, at Eriksen skulle forholde sig til hans analyse.

- Så lad ham se kampen igen.

Sådan sagde Christian Eriksen med et smil på læben til Tipsbladet og den skrevne presse efter 1-1-kampen mod Slovenien ved EM i Tyskland.

Ordene var rettet mod TV 2-ekspert Martin Mikkelsen, der havde lavet en større analyse af det danske hold inden Slovenien-kampen.

- Det vil ikke være en fordel for Danmark, hvis Christian Eriksen starter inde i aften (søndag, red.), skrev Mikkelsen blandt andet i analysen.

Tipsbladet har talt med TV 2-eksperten om Eriksens kærlige stikpille, men eksperten fastholder sin pointe.

- Først og fremmest er jeg kommet i vælten, må man sige. Det var sjovt at læse ens navn i den sammenhæng, og at han har skullet forholde sig til mig. Det var ret sjovt. Det, som Christian Eriksen bliver forholdt, er jo en overskrift, der er taget ud af kontekst. Der var jo en længere analyse. Jeg snakkede om noget rimelig banalt. Det var en analyse ud fra den kvalifikationskamp, som vi havde mod dem på hjemmebane uden Eriksen. Der ramte vi den rigtig godt.

- Det var lidt et alternativ til, hvordan vi har spillet mod et mere defensivt indstillet hold. Der har vi set, at Danmark var i 4-3-3 blandt mod Australien til VM, Nordirland i en testkamp for nyligt og mod San Marino. 4-3-3 kan godt blive lidt låst, og man har lidt svært ved at skabe tingene, fordi der er for mange mennesker, der står uden for feltet.

- Det skal ses i den kontekst, men vi blev også enige om på redaktionen, at det var super godt set af Hjulmand at sætte Christian Eriksen frem i en mere fremskudt rolle, hvor han lå i mellemrummet som en decideret 10'er. Sådan har vi ikke set ham i lang tid for det danske landshold. Det var godt set, men jeg vil stadig fastholde, at vi kunne have gjort endnu mere ondt på Slovenien i en anden formation, hvis vi havde vendt trekanten om i midten og spillet med en sekser og to ottere i stedet for to seksere og en tier, siger Martin Mikkelsen til Tipsbladet.

Eriksen er et geni
TV 2-eksperten mener, at Danmark ikke fik kreeret nok i EM-opgøret.

- Jeg synes, at wingbackerne blev for isolerede, og det betyder, at der var mange spillere, der lå centralt, blandt andet to seksere med Eriksen og to angribere. Wingbackerne blev aldrig rigtig sat op, selvom de var offensivt indstillet. Victor Kristiansen kom igennem én gang.

- Jeg synes, at formationen fik meget godt ud af Eriksen, men jeg synes ikke, at Danmark fik nok ud af det. De skabte ikke nok, synes jeg, så det er lidt todelt. Eriksen var fremragende, og jeg er i øvrigt kæmpefan. Han er et geni, men der skal ses i den kontekst, siger Martin Mikkelsen til Tipsbladet.

Manchester United-danskeren scorede til 1-0 for Danmark, men Danmark måtte nøjes med 1-1.

England topper gruppen efter sejren over Serbien.