EM

EM-guf - dag 1: Åbningschokket i 2004

Hver dag under EM-slutrunden bringer tipsbladet.dk en skæv eller nostalgisk EM-historie. I dag: Det græske EM-chok anno 2004.

EM-slutrunden er over os. Hver dag under slutrunden bringer tipsbladet.dk en skæv, nostalgisk eller anderledes EM-historie her på sitet for at hylde turneringen, som alle fodboldelskere følger intenst i løbet af tre uger i juni.

I dag bliver EM-slutrunden i Polen og Ukraine fløjtet i gang med åbningskampen mellem Polen og Grækenland, der spilles klokken 18.00. Derfor skruer vi tiden tilbage til 2004, hvor Grækenland også var en del af en åbningskamp ved EM.

Det var under EM i Portugal, hvor Grækenland lagde overraskende fra land ved at vinde 2-1 over værterne fra Portugal i åbningskampen. Det var et tegn på, at grækerne havde mere at byde på end som så, og som de fleste husker, endte Grækenland også med at vinde hele turneringen - efter en ny sejr over Portugal i finalen nogle uger senere.

Åbningskampen fra EM 2004 huskes også for, at det var Cristiano Ronaldos første kamp ved en EM-slutrunde. Den dengang unge Ronaldo fik en noget blandet debut på den store scene, idet han blev skiftet ind og begik det straffespark, der siden førte til en græsk 2-0-føring. Ronaldo fik selv pyntet på resultatet, da han reducerede til 1-2 kort før tid, men lige lidt hjalp det: Grækenland kom godt fra start ved EM 2004 - i modsætning til værtslandet fra Portugal. Ronaldo forlod banen grædende.

Se højdepunkterne fra åbningschokket og Grækenlands imponerende EM-eventyr i 2004 her: