Foto: Getty Images
EM

EM-lodtrækning: Her er Danmarks drømmepulje

20 landshold har nu booket EM-billetten, og dermed begynder der at tegne sig et mere tydeligt billede af de fire seedningslag. Vi tager her et kig på de forskellige scenarier for Kasper Hjulmands mandskab forud for lodtrækningen den 2. december.

På lørdag i næste uge bliver spændingen udløst. 

Her trækkes der lod til sommerens EM-slutrunde i Tyskland, hvor Danmark med sikkerhed ender i andet seedningslag. 

Det betyder, at Kasper Hjulmands tropper med sikkerhed kommer til at møde enten Tyskland, Frankrig, England, Spanien, Portugal eller Belgien, som er de seks hold i første seedningslag. 

I tredje seedningslag fremstår Holland som det klart stærkeste hold, mens meget tyder på, at de forsvarende europamestre fra Italien ender i fjerde seedningslag. 

Danmarks mareridtspulje:

Frankrig
Danmark
Holland
Italien

Danmarks drømmepulje:

Tyskland
Danmark
Slovenien
Vinderen af playoff C (Grækenland, Georgien, Kasakhstan eller Luxembourg)

Til en vis grad er det selvsagt subjektivt, hvem man ser som skræk- og drømmemodstanderne. I første seedningslag ligner Belgien og Tyskland dog de dårligste hold. I tredje seedningslag ser der ikke ud til at være store forskelle i holdenes styrke, når man ser bort fra Holland. 


Lørdag den 2. december finder Kasper Hjulmand ud af, hvem Danmark skal møde i gruppespillet ved EM i Tyskland (Foto: Charles McQuillan/Getty Images).

I skrivende stund har 20 landshold booket billetten til EM i 2024. I aften kan Kroatien kvalificere sig til EM med en sejr hjemme mod Armenien. Hvis det kikser, kan Wales snuppe EM-billetten fra Kroatien med en sejr i hjemmekampen mod Tyrkiet. 

De resterende tre EM-deltagere bliver først fundet til marts, når playoffkampene bliver afviklet. Deltagerne i playoffkampene ligger først helt fast, når Kroatien og Wales har spillet deres kampe i aften. 

Seedningslag 1
Tyskland
Portugal
Frankrig
Spanien
Belgien
England

Seedningslag 2
Ungarn
Danmark
Albanien
Østrig
?
?

Seedningslag 3
Holland
Skotland
Slovenien
Slovakiet
Tjekkiet
?

Seedningslag 4
Serbien
Playoff A
Playoff B
Playoff C
?
?

Endnu uafklaret
Tyrkiet
Schweiz
Rumænien
Italien 

Tyrkiet ryger i andet seedningslag, hvis de får minimum uafgjort mod Wales i aften. Rumænien og Schweiz mødes i aften, hvor rumænerne med uafgjort sikrer sig en plads i andet seedningslag, hvilket vil sende Schweiz i fjerde seedningslag. Italien ender i fjerde seedningslag, medmindre Kroatien taber hjemme til Armenien. 

Forårets playoffkampe

De sidste tre EM-deltagere findes først til marts, hvor playoffkampene spilles. 12 lande deltager i playoffspillet, der er delt op i tre lag med fire hold, hvor der spilles semifinaler og derefter en finale om en EM-billet. 

Vinderne af gruppe A, B og C i Nations League er garanteret en playoffkamp, hvis de har brug for den. I skrivende stund har 11 lande sikret sig en playoffplads. I aften findes den sidste deltager, der enten bliver Kroatien eller Wales. 

Disse hold deltager i playoffspillet:

A-laget
Polen, Estland

B-laget
Bosnien, Israel

C-laget
Georgien, Grækenland, Luxembourg, Kazakhstan

Enten lag A eller B
Finland, Ukraine, Island

Ved en lodtrækning torsdag bliver det afgjort, om det bliver Finland, Ukraine eller Island, der ender i A-laget med Polen, Estland og Kroatien/Wales. 

(Kilde: ESPN).