Video : Tipsbladet
EM

EM-spiller idømt karantæne efter slagsange

Den albanske landsholdsangriber Mirlind Daku er blevet idømt to spilledages karantæne for at have opildnet fans til slagsange af en politisk karakter.

Albanien må klare sig uden Mirlind Daku i den sidste og afgørende EM-gruppekamp mod Spanien mandag. 

Angriberen er nemlig blevet idømt to spilledages karantæne af Uefa, skriver The Telegraph. 

Årsagen til karantænen er, at Mirland Daku i forbindelse med onsdagens 2-2-kamp mod Kroatien tog en megafon og angiveligt opildnede de albanske fans ved at råbe 'fuck Makedonien og fuck serbere'. 

Det albanske fodboldforbund blev straffet efter opgøret, hvor de albanske tilhængere gjorde sig bemærket med diverse slagsange, blandt andet 'dræb, dræb, dræb serbere'. Serbien truede efterfølgende med at trække sig fra EM-slutrunden i Tyskland, hvis Uefa ikke skred ind.

Og ifølge The Telegraph har episoden altså nu også fået konsekvenser for den 25-årige Mirlind Daku, der er blevet idømt karantæne for 'ikke at have levet op til de generelle retningslinjer' og for at 'have benyttet en sportsbegivenhed til at udtrykke holdninger af en ikke-sportslig karakter, samt at have bragt fodbold som sportsgren i miskredit'. 

Mirlind Daku, der spiller for den russiske klub Rubin Kazan, undskyldte efterfølgende for sine handlinger.

Ifølge The Telegraph idømte Uefa samlet det albanske fodboldforbund bøder til et beløb i omegnen af 350.000 kroner for de beklagelige slagsange.