• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
EM Kenneth Jensen

EM-stjerner der kunne spille for et andet land

Foto: Getty Images

Flere EM-stjerner kunne spille for et andet land, og vi giver her overblikket over nogle af dem, der kunne have trukket en anden trøje over hovedet.

Af Kenneth Jensen

Prøv lige at forestil dig, at Peter Schmeichel i 1992 sad hjemme i sofaen, mens det danske landshold forsøgte at vinde EM i Sverige. Det kunne han faktisk have gjort, den fantastiske keeper, hvis han dengang havde valgt at spille for Polen i stedet for Danmark. Havde Danmark vundet EM uden den fantastiske keeper? Næppe.

Peter Boleslaw Schmeichel har - som navnet antyder - rødder i både Danmark og Polen, men han valgte altså at tørne ud for Danmark.

I det følgende vil vi pege på nogle af de spillere, der er med ved EM i 2020, men faktisk kunne være stillet op for en anden nation.

For flere nationer som Frankrig og Tyskland er det sådan, at der er mange spillere, der kunne have stillet op for en anden nation.

RAFAEL TOLOI, EMERSON & JORGINHO


Jorginho til højre

ITALIEN

Toloi og Emerson er begge født og opvokset i Brasilien, men nu spiller de på det italienske landshold. Tolio får næppe nogen stor rolle i slutrunden, men det kan Emerson sagtens få som wingback for Italien. 

Jorginho er også født og opvokset i Brasilien, men flyttede som 15-årig til støvlelandet, som også er den nation, han skal spille EM for. 

---

XHERDAN SHAQIRI & GRANIT XHAKA

SCHWEIZ

Mange fra det schweiziske landshold ville kunne have valgt at stille op for andre. Granit Xhaka kunne have valgt Albanien, men gik med Schweiz. Hans bror stiller omvendt op for Albanien. Brødrene er også spilleberettiget for Kosovo.

Xherdan Shaqiri, der måske er Schweiz' største stjerne, kunne også stille op for Kosovo.

---

GARETH BALE

WALES

Flere af de walisiske stjerner kunne have tørnet ud for en anden nation. Sådan er det ofte med folk fra Storbritannien - gælder eksempelvis også englændere og skottere - men mest interessant er nok Gareth Bales historie. England har i mange år ledt efter en god venstrebenet kantspiller, og så var han der lige pludseligt i Gareth Bale. Men i stedet valgte han "Giggs-vejen", altså at tørne ud for Wales.

---

JANNIK VESTERGAARD, PIERRE EMILE HØJBJERG & THOMAS DELANEY

DANMARK

Kunne du forestille dig, at Jannik Vestergaard stillede op for Tyskland, og at Pierre Emile Højbjerg sang med på den franske nationalmelodi, Marsellaisen?

Sådan kunne det have været, hvis de ikke have ønsket at spille for Danmark. Men det gør de, og hurra for det. Vestergaard har tysk mor, Højbjergs mor er fra Frankrig. 

Også Thomas Delaney havde en mulighed for USA og Irland.

---

MARIO FERNANDES

RUSLAND

Som navnet antyder, er der ikke umiddelbart meget russisk over Mario Fernandes, men de manglede en back i Rusland, og så blev han nationaliseret, efter han i 2012 kom til CSKA Moskva fra Gremio. Født og opvokset i Brasilien, som han tilmed nåede at spille en ikke gældende landskamp for.

---

MARLOS

UKRAINE

Samme finte som med Mario Fernandes. Født og opvokset i Brasilien, men kom til Ukraine og fik så statsborgerskab til at spille for nationen.

----

THIAGO & AYEMERIC LAPORTE

SPANIEN

Han er en af de store stjerner for Spanien, Thiago, men han kunne også være blevet det for Brasilien. Thiagos far spillede på det brasilianske landshold, og Liverpool-stjernen havde muligheden for at stille op for nationen.

For tre uger siden var Laporte reelt i spil til Frankrigs landshold, men Didier Deschamps havde ikke udtaget ham, og nu er han i stedet spansk landsholdsspiller. Det kan gå hurtigt i fodbold.

---

ROBIN OLSEN & DEJAN KULUSEVSKI

SVERIGE

Hvis han ville, kunne svenske Robin Olsen spille for Danmark. Den tidligere FCK-keeper udtalte engang, at han helst ville spille for Danmark, men i 2014 skiftede han nation og er nu svensk landsholdsspiller. 

Juventus-stjernen Kulsevski kunne vælge mellem Sverige og Nordmakedonien, men valgte altså Sverige.

---

ANTOINE GRIEZMANN

FRANKRIG

Han er født i Frankrig, men spillede en del af sin ungdomsfodbold i Real Sociedad i Spanien. Da han blev smidt af det franske U-landshold efter disciplinære problemer overvejede han at skifte land, da han også kunne spille for Portugal og Tyskland. Han forblev dog loyal over for "Les Bleus".

---

ILKAY GÜNDOGAN

TYSKLAND

Den tyske stjerne, der har spillet en super sæson i Manchester City, har tyrkiske forældre og kunne også have valgt at stille op for tyrkerne.

---

PEPE

PORTUGAL

Født i Brasilien, men valgte at gøre som Deco og stille op for Portugal. Det har han nok ikke fortrudt, da han i 2016 kunne løfte trofæet som EM-vinder med Portugal.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020