Video : Tipsbladet
EM

Fastholder dommer trods grim Bellingham-historik

Uefa har valgt at fastholde Felix Zwayer som dommer til onsdagens EM-semifinale mellem England og Holland, selvom tyskeren har en meget uheldig historik med en af Englands helt store stjerner.

Når Jude Bellingham onsdag skal forsøge at sende England i EM-finalen med en sejr over Holland, bliver det ikke med en dommer, som den engelske stjernespiller har den store respekt for. 

Tilbage i december 2021 fik Jude Bellingham nemlig en bøde på knap 300.000 kroner for at kritisere dommer Felix Zwayer efter en kamp, hvor Borussia Dortmund tabte 3-2 til Bayern München. 

- Hvad kan man forvente, når man giver den største kamp i Tyskland til en dommer, der tidligere har været involveret i matchfixing? I mine øjne var der ikke straffe. Hummels kiggede ikke engang på bolden, og han kæmper for at få bolden, da den rammer ham. Der er mange beslutninger i kampen, man kan kigge på, lød det ifølge Viaplay fra Bellingham dengang. 

Bellingham refererede dengang til en sag fra 2005, hvor Felix Zwayer blev idømt seks måneders karantæne af det tyske fodboldforbund, efter at dommeren havde erkendt at tage imod penge fra en anden dommer, Robert Hoyzer, der tidligere havde været idømt karantæne for involvering i matchfixing. 

På trods af den mildest talt uheldige historik mellem Jude Bellingham og Felix Zwayer har Uefa dog besluttet at fastholde tyskeren som dommer i onsdagens EM-semifinale mellem England og Holland. Det skriver The Guardian. 

Mandag blev Englands Luke Shaw spurgt, om han var nervøs over Uefas dommervalg. 

- Vi er nødt til at respektere Uefa, uanset hvem de sætter på som dommer. Det kommer ikke til at ændre noget for os. Vi fokuserer bare på kampen, ikke på de dommere, vi får, lød svaret her fra forsvarsspilleren. 

Det er onsdag klokken 21.00, at England og Holland mødes i semifinalen. Vinderen her møder vinderen af aftenens semifinale mellem Frankrig og Spanien.