Justesen: Mødet med storebror giver sommerfugle i maven
2014-10-10 14:29
Illustration

Det 15-årige norske stortalent Martin Ødegaard er klart bedre end Christian Eriksen, da han var på samme alder, vurderer FCK-scout.

Der har allerede været sagt og skrevet meget om det bare 15-årige norske supertalent Martin Ødegaard, der allerede har skrevet historie som den yngste norske A-landsholdsspiller nogensinde.

Strømsgodsets unge guldklump har været et tema her, der og stort set alle vegne, siden han i august gjorde sin entre i en venskabskamp mod De Forenede Arabiske Emirater.

FCK-manager Ståle Solbakken har holdt godt øje på sin unge landsmand og er voldsomt begejstret for talentet. 

Det norske landshold er historisk lav placeret som nummer 76 på verdensrangslisten og har bare vundet en at 12 kampe under landstræner Per-Mathias Høgmo, men Ståle Solbakken skyder alle teser ned om, at Martin Ødegaard kun har fået debut på landsholdet på grund af dårlige norske resultater. 

- Nej, han er så god. Jeg så ham for nylig i U/21-landskampen mod Portugal, hvor de andre var fire-fem år ældre end ham, og han var stadig banens klart bedste. Hans færdigheder med højre og venstre, hans vendinger, hans assists, hans balance. Han er faktisk så god. Og han virker uanfægtet, siger Ståle Solbakken til Tipsbladet.

- Jeg snakkede med Bjarne Hansen, der er vores scout i Skandinavien, og han mener, at han ligger to hak hvis ikke tre foran Christian Eriksen, da han var på samme alder. Han virker vældig moden. Man ved selvfølgelig aldrig, hvad der sker, men lige nu er han lige så god, som alle siger, at han er, lyder det fra Ståle Solbakken, der som norsk træner i en klub med masser af europæiske kampe og store ambitioner på visitkortet måske godt kunne komme i spil som den næste station for fænomenet Ødegaard?

- Nej, jeg har jo spillet mod hans far i sin tid og har snakket lidt med ham, men det tror jeg godt nok ville blive vanskeligt. Men det er selvfølgelig vigtigt, at han kommer det rigtige sted hen og ikke ender som B-spiller et eller andet sted, siger cheftræneren i FC København om det store norske talent, der senest er blevet inviteret en tur til Barcelona, siger FCK-manageren.

Martin Ødegaard er aktuelt udtaget til Norges trup til kampene mod Malta og Bulgarien fredag og mandag. Dermed kan den elegante offensiv-spiller måske skrive et nyt kapitel i sin kortvarige men allerede imponerende fodboldhistorie, for han er stadig kun 15 år gammel.

I april debuterede han i Tippeligaen som den yngste spiller nogen sinde, en måned senere scorede han sit først mål, igen som den yngste spiller nogen sinde og i august blev han den yngste landsholdsdebutant, da han spillede hele venskabskampen mod De Forenede Arabiske Emirater i en alder af 15 år og 253 dage. Nu kan han så blive den yngste spiller i en europæisk kvalifikationskamp, hvis han får spilletid mod enten Malta eller Bulgarien – og det med en solid margin for den hidtil yngste var islandske Siggi Jónsson, der debuterede tilbage i 1983 i en alder af 16 år og 251 dage, en rekord som Ødegaard kan slå med næsten et helt år, helt præcist 318 dage hvis han får spilletid mod Malta. 

- Jeg er ikke bange for at bruge ham, heller ikke fra start. Alle som er udtaget i denne trup er aktuelle i forhold til en plads i startopstillingen. Martin er udtaget på samme grundlag som alle de andre, og han er med på grund af de præstationer, han har leveret, og den modenhed han har vist, lyder det fra den 59-årige landstræner Høgmo.

Læs meget mere om det norske landshold og den aktuelle formkrise, der har sendt fodboldnationen Norge i kulkælderen - i Tipsbladet. Køb det i dag sammen med Ekstra Bladet. 

SENESTE NYT...
OP | NED