• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
EM Lasse Sylvest Mikkelsen

Finland kan lugte førstepladsen: Kan de overraske?

Foto: Getty Images

En finsk sejr over Belgien vil sikre dem en førsteplads i puljen - forudsat at Danmark tager point mod Rusland.

Af Lasse Sylvest Mikkelsen

Mandag skal Finland og Belgien dyste sideløbende med kampen mellem Danmark og Rusland i gruppe B's sidste runde.

Vinderen af kampen mellem Finland og Belgien vil højst sandsynligt tage førstepladsen i gruppen, og det tænder i den grad de finske spillere.

- Det stærkest mulige Belgien? Det er et kompliment til os, sagde den finske landstræner, Markku Kanerva, på dagens pressemøde med reference til, at Roberto Martinez forventes at starte med både Axel Witsel, Kevin de Bruyne og Eden Hazard. 

Finland har indtil videre samlet tre point sammen, og der er stor optimisme i den finske lejr, når de går ind til kampen mod Belgien i St. Petersborg.

- Vi har alt i vores egne hænder, vi kan vinde gruppen. Vi ser frem til denne kamp, og vi har en god fornemmelse, og vi vil vise, hvad vi er i stand til, siger den finske landstræner og fortsætter:

- Det her er den vigtigste kamp i finsk fodbolds historie, og vi er klar.

For den finske venstreback Jere Uronen bliver det også en speciel kamp, da han til daglig tjener til føden i den belgiske klub KRC Genk.

- Det blive ren speciel kamp for mig mod Belgien, landet hvor jeg har haft størst succes i min karriere. Det er en skam, hvad der skete med Timothy Castagne, jeg ville elske at spille mod ham.

Skulle det ske, at Finland slår Belgien, og Rusland slår Danmark, så havner vi i en situation i Danmarks gruppe, hvor der er tre nationer med seks point, og som alle har vundet over hinanden indbyrdes.

I så fald skal der kigges på målforskel, og her er Belgien klart foran med plus fire. Finland er på nul, og Rusland er på minus to.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020