• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
EM Ole Hoffskov

Finsk fjendetjek: En meget undervurderet spiller

Foto: Getty Images

Tipsbladet.dk zoomer ind på Danmarks første EM-modstander fra Finland.

Af Ole Hoffskov

Finland er nummer 54 på FIFA's verdensrangliste, og dermed er det kun Nordmakedonien af EM's deltagerlande, der er lavere placeret. Finnerne er med ved en slutrunde for første gang, og holdet består af en række spillere med en fortid i dansk fodbold - også et par enkelte, der fortsat tjener til dagen og vejen i Danmark.

Det danske landshold kan ikke løbe fra at være store favoritter i EM's åbningskamp på hjemmebane, og Finland møder tilmed op til slutrunden uden en sejr i de seneste seks kampe. Men naturligvis rummer holdet noget kvalitetet.

Vi har set nærmere på de tre største profiler på det finske landshold.

Teemu Pukki
Angriber
31 år
Norwich City

Den tidligere Brøndby-spiller er den helt store stjerne i Finland. Han blev topscorer i EM-kvalifikationen med 10 mål, han har allerede scoret tre mål i VM-kvalen, og i den forgangne sæson hamrede han 26 mål i kassen i Championship.

Teemu Pukki har været småskadet op til EM, men den finske lejr melder ham helt klar til opgøret mod Danmark.

- Teemu Pukki er den største stjerne på det finske landshold, og alles øjne er rettet mod ham. I forlængelse af Pukki er det også værd at nævne Robert Lod. Han er den mest offensive af de finske midtbanespillere. Han har et godt samarbejde med Teemu Pukki, og det er en duo, der kan gøre ondt på Danmark, forklarer Jussi Vainikka, der er journalist på det finske medie YLR.

Lukas Hradecky
Målmand
31 år
Bayer Leverkusen

En anden tidligere Brøndby-profil springer i øjnene på det finske landshold. Hvis Finland skal klare sig godt til EM, bliver der uden tvivl brug for en god målmandspræstation, og den er Lukas Hradecky leveringsdygtig i.

Lukas Hradecky har uden problemer taget springet fra Superligaen til Bundesligaen.

- Han er en topmålmand i Europa, og han bliver selvfølgelig ekstremt vigtig, hvis Finland skal have succes ved EM. Han står fast i Bundesligaen for Bayer Leverkusen og er en rigtig god målmand, lyder det fra Jussi Vainikka.

Glen Kamara
Midtbanespiller
25 år
Rangers FC

Han har en fortid i Arsenals ungdomsafdeling, men Glen Kamara slog aldrig til hos The Gunners. Det har han til gengæld gjort i skotsk fodbold, hvor et godt ophold i Dundee FC kastede et skifte til Rangers FC af sig. I den forgangne sæson var han fast inventar på Steven Gerrards mesterhold.

Glen Kamara skal især bokse med Christian Eriksen i lørdagens kamp, og den danske stjerne kan godt få vanskeligt ved at vriste sin oppasser af sig. 

- Han har haft en fantastisk sæson i Rangers FC, og jeg synes, at han stadig er en meget undervurderet spiller i Europa. Han har helt sikkert kvaliteten til at spille for en endnu større klub end Rangers, og der florerer rygter om, at flere Premier League-klubber har ham på blokken. Han er hjertet på Finlands midtbane, siger Jussi Vainikka.  

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020