Video : Tipsbladet
EM

Forstår ikke Hjulmand: Det er utroligt for mig

Den tidligere landsholdsprofil Marc Rieper har svært ved at forstå, hvorfor Matt O'Riley ikke skal med til EM-slutrunden i Tyskland.

Det fyldte meget i de danske medier, da Kasper Hjulmand for halvanden uge siden valgte at udelade Matt O'Riley fra Danmarks EM-trup. 

Og i Skotland fylder det stadig en del, at Celtics danske stjerne ikke skal med til EM-slutrunden i Tyskland. 

Avisen Daily Record har senest bragt et interview med den tidligere danske landsholdsprofil Marc Rieper, der selv spillede flere sæsoner i Celtic, og som også undrer sig over udeladelsen af Matt O'Riley. 

- Når man ser på den sæson, han har haft i Celtic, og de trofæer han har hjulpet holdet med at vinde, så er det en kæmpe overraskelse, at han ikke er blevet udtaget, siger Marc Rieper. 

- Når man analyserer det mere i dybden, så er det jo endnu mere uforklarligt, med tanke på det antal mål og assister, han har leveret, plus de personlige priser, han har vundet. Han kunne ikke have gjort ret meget mere for at overbevise om, at han skulle have været med til Tyskland, for han har haft en ret utrolig sæson i Celtic. 

- Jeg ville 100 procent have udtaget ham, men jeg er ikke Danmarks landstræner, og det er der sikkert nogle folk, der er glade for. Matt har været exceptionel og han har haft en sæson, der har været så speciel, så det må have været virkeligt, virkeligt svært for Hjulmand at udelade ham. 

Marc Rieper peger på, at Kasper Hjulmand i sin EM-trup har valgt at satse på spillere med mere landsholdserfaring. 

- Det, der er utroligt for mig, er at der i en trup med 26 spillere ikke er plads til Matt, men det er også meget overraskende for mig, at flere andre unge spillere heller ikke er blevet udtaget, lyder det fra Marc Rieper. 

Den tidligere forsvarsspiller, der opnåede 61 kampe for Danmarks A-landshold, erkender dog, at det også er svært at pege på, hvem der skulle udelades fra EM-truppen for at give plads til O'Riley. 

- Jeg håber selvfølgelig, at det her danske hold kan opnå noget stort i Tyskland, men jeg synes, at vi mangler lidt af den x-faktor, som man har brug for på det højeste niveau. Jeg ville også gerne have set to-tre nye ansigter få chancen og måske bidrage med det uventede. Matt O'Riley hører til i den kategori. 

- Jeg er klar over, at Matt har fået et par landskampe, hvor han ikke har gjort det specielt godt. Det er svært for en spiller at få 30 minutter hér og 45 minutter dér, hvor han forventes at kunne gøre en forskel, når han ikke rigtig kender de andre spillere. En spiller som Matt har brug for en række kampe for at kunne vise, hvad han kan, men det fik han ikke, lyder det afslutningsvist fra Marc Rieper. 

Marc Rieper, der stoppede på landsholdet efter VM i 1998, erkender afslutningsvist, at en EM-slutrunde nok ikke var det rette tidspunkt at give en ny spiller chancen på landsholdet.